En lezzetlisi sonuncusu

ABD Michigan Üniversitesi’nde yapılan ‘çikolata’ konulu araştırmanın sonuçlarına göre bir paket çikolatanın son parçasının kendisine kaldığını bilen kişiler yerken ondan daha çok keyif alıyor.

En lezzetlisi sonuncusu
10 Şubat 2012 Cuma 17:16 tarihinde eklendi.

 

'Psychological Science' gazetesinde yayınlanan makaleye göre Michigan Üniversitesi’ndeki bilim insanları 2 ayrı gruba yemeleri için 5 çeşit çikolata verdi ve deneklerden tattıkları her çikolatayı ne kadar beğendiklerini belirttikleri bir rapor yazmalarını istedi. Gruplardan birine yedikleri çikolatanın paketteki son parça olduğu söylenirken diğer gruba konuyla ilgili hiçbir uyarıda bulunulmadı.
 
Araştırmanın sonunda yedikleri son çikolata olduğu konusunda uyarılan gruptakilerin tattıkları son lokmanın yedikleri en lezzetli çikolata olduğunu söyledikleri gözlendi.
 
Michigan Üniversitesi araştırmacılarından Ed O’Brien incelemenin sonuçlarını değerlendirerek ‘son’ların insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. O’Brien konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘İnsan bir şeyi ‘son’ kez yaptığını bilirse ‘Hazır elimde fırsat varken ondan alabileceğimi almalıyım’ diye bir düşünceye kapılır’.

NTV