En Popüler Koltuk Takımı Modelleri

Ev dekorasyonu konusunda sınırsız seçenek tanıyan farklı stillerdeki mobilya ve koltuk takımları uzun yıllardan beridir yerli firmalar tarafından da tasarlanmaya başlandı.

En Popüler Koltuk Takımı Modelleri
01 Temmuz 2016 Cuma 08:18 tarihinde eklendi, 7.746 kez okundu.

Ev dekorasyonu konusunda sınırsız seçenek tanıyan farklı stillerdeki mobilya ve koltuk takımları uzun yıllardan beridir yerli firmalar tarafından da tasarlanmaya başlandı. Özellikle Fransız stilinde ev döşemek için artık mobilyalarınızı ya da koltuklarınızı özel olarak yaptırmanıza gerek bulunmuyor. Modern hatların en şık detaylar ile yansıtıldığı koltuk takımlarında bu yıl için ön plana çıkan özelliklerden bir tanesi de konforun göz ardı edilmiyor oluşu.
 

Özellikle dağınığınızı toplayacak, fonksiyonel kullanıma uygun, çok amaçlı olarak tercih edilebilecek ve sizi rahat ettirebilecek koltuk takımları bu yılın en çok tercih edilen koltuk takımları arasında yer alıyor.
 

Tasarım olarak ise tercihiniz olabilecek pek çok seçenek bulunmakta. Bu yıl, deri koltuklar, avangarde koltuk takımları, İskandinav koltuk takımları, klasik koltuk takımları, country koltuk takımları, Chester koltuk takımları ve dinlenme koltukları bayramda evinizde görmek isteyeceğiniz tasarımlar arasında yer alıyor.
 

Evgör Mobilya’nın değerlendirmesiyle 2016 Klasik Koltuk Takımı Modelleri

Klasik koltuk takımları, ev dekorasyonunda, modern çizgiler ile harmanlanmamış, eskiye ait görünen ancak şıklığını muhafaza etmiş olan takımlar olmakta. 2016 klasik koltuk takımı tasarımlarında, gösterişli görünümlerin ön planda olduğunu söyleyebilmek mümkün.
 

Özellikle koltukların çatı, kol ve ayak kısımlarında kullanılan oyma desenlere sahip ahşabın gold renginden tercih edilmiş olması, bu yılın klasik mobilya takımlarının evinizde saray havası yaratmak için ideal takımlar olduğunu söyleyebiliriz.
 

Yine klasik modellerde tercih edilen döşeme renkleri, bebek mavisi, turkuaz,  tozpembe, bej ve krem gibi renkler olmakta. Özellikle çok sayıda kırlent ile zenginleştirilmiş, desenli kumaşların kendi içerisinde bir uyum oluşturduğu pastel renkli klasik koltuk takımları ilk tercihleriniz arasında yer alabilir.

 

2016 Avangarde Koltuk Takımı Modelleri


 

Avangarde koltuk takımları, geçmiş ile günümüzü harmanlayan, tasarım olarak uç noktalara çıkabilse bile konfor ihtiyacınızı en üst düzeyde karşılayabilen koltuk modelleri olmakta. Genellikle gösterişli, bazen nostaljik desenlere sahip olan döşeme kumaşları ile tasarlanan bu koltuk takımlarında, klasik ayrıntılara da sıkça yer verildiğini ancak ahşabın klasik modellerde olduğu kadar görünür kılınmadığını görüyoruz.
 

Hem heybetli ve gösterişli hem de rahat bir koltuk modeli tercih etmek isteyenler Avangarde koltuk takımlarına göz atabilirler. Bu yılın avangarde koltuk takımı modellerinde, özellikle kum beji, krem, açık vizon rengi gibi renkler sıkça kullanılıyor. Bunun yanı sıra birbiri ile uyum sağlayan canlı renklerin bir arada kullanımına hatta, koltuklarda kilim desenlerine, çiçek desenlerine bile rastlayabiliyoruz.

 

2016 İskandinav Koltuk Takımı Modelleri


 

İskandinav koltuk takımı modelleri, geçmişten günüme kullanımı en rahat ve pratik olan modeller arasında yer alıyor. Özellikle hafif ahşap iskeleti, yine hafif arka ve sırt minderleri ile kolay taşınabilir, minik yapısı ile evinizin her köşesine yakışabilir olan bu modellerde, 2016 yılı için daha modern çizgiler tercih edilmekte.
 

2016 İskandinav koltuk takımı modellerinde, vintage kumaşlar, çiçek desenli döşeme kumaşları beyaz
ahşabın eşsiz uyumu sergileniyor. Koyu renk ahşam yerine masif ya da beyaz ahşabın tercih edildiği, çoğunlukla pastel tonların bir arada kullanıldığı İskandinav koltuk takımları, yatak olarak kullanılabilme özelliği de taşıyorlar.

 

2016 Country Koltuk Takımı Modelleri


 

Country koltuk takımları, nostalji ve modernizmi bir arada yakalayabileceğiniz, İngiliz ev döşeme stilini en şık şekilde kullanmanıza izin veren koltuk tasarımları. Koltukların mobilya kısımlarında, genellikle beyaz ahşap tercih edilmekle birlikte, avangarde modellerden farklı olarak ahşapta eskitme desenlere sıkça yer verildiğini söyleyebilmek mümkün.
 

2016 country koltuk takımlarında, düz renk ikili ve üçlü koltuğun yanında, çiçek desenli döşeme kumaşlarından tasarlanmış iki adet berjeri bulunan tasarımlara sıkça rastlayabilirsiniz. Country modellerde özellikle iki renk kullanımı oldukça yaygın olmakla birlikte bu modeller evinizde sıcak ve nostaljik bir atmosfer yaratmak için tercih edebileceğiniz ideal koltuk takımı modelleri arasında bulunuyor.

 

2016 Chester Koltuk Takımı Modelleri

Hareketli tasarımına rağmen tek ton renkleri ve alçak görünümü ile evinizde sakin bir atmosfer yaratacak olan Chester koltuk takımı tasarımları özellikle sadelik, şıklık ve konforu bir arada arıyorsanız sizlere göre.
 

2016 Chester koltuk takımı modellerinde, iki farklı renk ile kombinlenmiş ikili ve üçlü koltuklara tekli koltuklar eşlik ediyor. Chester koltuk takımlarında, kadife döşeme kumaşları tercih ediliyor. Parlak sedefli görünümü, koltuğun arka ve sırt iskeletini hatta kolları tamamen saran kabartma desenleri ve alçak bolu oluşları ile dikkat çeken bu modeller, bu yılın en gözde ve popüler koltuk takımı modeli olmaya aday olan modelleri arasında yer alıyor.  Tüm Mobilya modellerini evgor.com.tr internet adresinde veya Evgör Mobilya mağazalarında bulabilirsiniz.