"En reformcu hükümet iş başında"

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Birliği sürecine her zaman hassasiyetle yaklaştıklarını ve Türkiye’yi bu anlayışla Avrupa Birliği standartlarına her geçen gün daha da yakınlaştırdıklarını söyledi.

En reformcu hükümet iş başında
13 Aralık 2013 Cuma 19:03 tarihinde eklendi.

Egemen Bağış, “Hiç şüphesiz, bugün Türkiye'de Avrupa'nın en reformcu hükümeti işbaşındadır.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hakkında söz alan Bakan Bağış, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sözlerim hemen başında, kuruluşundan bu yana bu yüce çatı altında Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, şeffaflaşma sürecine, zenginleşme sürecine, reform sürecine, kısa adıyla Avrupa Birliği sürecine katkı sağlamış bütün milletvekillerine şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal etmiş olan bütün parlamenterlerimizi de hayırla, rahmetle yâd ediyorum.

Her zaman vurguladığımız gibi bu Meclis, Türk milletinin iradesinin yansıdığı aziz bir meclistir. Bu meclis ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini gururla taşıyan yüce bir meclistir. Bütün renkleri ve zenginleriyle Türkiye'nin özeti niteliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi, özellikle son on bir yılda Türkiye'nin AB sürecinin arkasındaki en önemli itici güç olmuştur. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde yapılan köklü reformlar bu meclisin eseridir.

Çıkmaz denilen kanunlar bu meclisten çıkmış, yapılamaz denilen düzenlemeler bu meclis tarafından yapılmıştır. Meclisimiz her zaman AB sürecine sahip çıkmıştır. Her fırsatta ifade ediyoruz, Avrupa Birliği'nin yolu, belirli minvallerden, bazı siyasilerin gösterdiği herhangi bir ilden değil, buradan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan geçer. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüştüğümüz her mevzu, çıkarılan her yasa Avrupa Birliği sürecinde mesafe almamız anlamına gelir.

Bildiğiniz gibi, bu yıl Türkiye'nin AB'yle entegrasyon sürecini resmi olarak başlatan Ankara Anlaşması'nın 50. yılını geride bıraktık. Ne yazık ki Türkiye, AB tarafından hiçbir ülkeye uygulanmayan çifte standartlara maruz bırakılmış, hiçbir ülkenin üyelik süreci Türkiye'ninki kadar uzun sürmemiştir. Ankara Anlaşması'na imza atıldığı gün doğan çocuklar, bugün 50 yaşındadır. Ancak buna rağmen AB, birçok zorlu süreçte Türkiye'nin pusulası olmuş, ülkemize önemli bir demokratikleşme perspektifi de sunmuştur. Biz hükümet olarak, Avrupa Birliği sürecine her zaman bu hassasiyetle yaklaştık ve ülkemizi bu anlayışla Avrupa Birliği standartlarına her geçen gün daha da yakınlaştırdık. Hiç şüphesiz, bugün, Türkiye'de, Avrupa'nın en reformcu hükümeti işbaşındadır.”


CİHAN