'En uzun Ebru' çalışmasıyla Guinness'e girdi

Gaziantep'te, geçen yıl düzenlenen 'Dünya Ebrular Günü'nde en uzun ebru çalışmasını yapan sanatçı Mesut Osmanlıoğlu, rekoru tescillenince Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.

En uzun Ebru çalışmasıyla Guinnesse girdi
13 Ocak 2014 Pazartesi 18:42 tarihinde eklendi.
 
Gaziantep'te, geçen yıl Eylül ayında bir alışveriş merkezinde düzenlenen 'Dünya Ebrular Günü'nde 76.47 metrekarelik alana ebru yapan sanatçı Mesut Osmanlıoğlu, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Osmanlıoğlu, rekorun tescillenmesinin ardından; Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Sanko Holding adına Cengiz Halil Çiçek'e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törene katılan Vali Yardımcısı Taşdöğen, sanatçıların bundan iki yıl önce yine rekor çalışması yaptığını, ancak başaramadıklarını söyledi. Aradan geçen iki yıldan sonra yeniden denediklerini ve bu kez başarılı olduklarını belirten Taşdöğen, bu denemede destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise kentte tüm kurumların kültür ve sanat adına önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.
 
Ebru sanatçısı Mesut Osmanlıoğlu da müzeleri ile ön plana çıkan Gaziantep'e Ebru Müzesi açmayı hedeflediklerini kaydetti. 

DHA