En Yüksek Vadeli Mevduat Faizini Hangi Banka Veriyor?

Mevcut yatırımlarınızı en iyi ve risksiz bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız bankaların mevduat hesapları tam size göre! Paranızı vadeli hesapta değerlendirerek hem değişen faiz oranlarından etkilenmezsiniz hem de kazanç sağlayabilirsiniz.

En Yüksek Vadeli Mevduat Faizini Hangi Banka Veriyor?
19 Haziran 2018 Salı 18:38 tarihinde eklendi, 4.256 kez okundu.

Mevcut yatırımlarınızı en iyi ve risksiz bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız bankaların mevduat hesapları tam size göre! Paranızı vadeli hesapta değerlendirerek hem değişen faiz oranlarından etkilenmezsiniz hem de kazanç sağlayabilirsiniz. Türkiye'de başta devlet bankaları olmak üzere hemen hemen tüm bankaların sunduğu mevduat hesapları anaparanızın miktarına göre günlük, aylık veya yıllık oranda faiz vererek güvenilir bir şekilde yatırım yapmanıza olanak sağlıyor.

Vadeli Hesap Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Özellikle yeni müşterisi olduğunuz bankalar 'hoş geldin' sloganı ile çeşitli kampanyalar düzenleyerek 90 günlük yüksek faiz uygulaması gerçekleştiriyor. Ayrıca günümüzde tüm bankalar İnternet üzerinden açılan vadeli hesaplarda faiz oranlarını daha yüksek tutmaktadır. Bunun başlıca nedeni ise yapılan işlemlerin masrafsız olması ve daha hızlı bir şekilde hesap açılabilmesidir. Sizde yatırımınızı vadeli hesaplarda değerlendirmek istiyorsanız bankaların hoş geldin faizlerinden yararlanma ve hesapları İnternet/mobil şubeler üzerinden açmayı denemelisiniz. Yasalar gereği ülkemizde 100.000 TL kadar olan mevduat hesapları devlet güvencesi altındadır.

Yüksek Faiz Veren 3 Banka
İnternet üzerinden açtığınız vadeli hesaplarda ortalama %4-5'lik oranda artı yönde bir fark olduğunu bilmelisiniz. Bunun en somut örneğini ise aşağıda yer alan 3 bankada bulabilirsiniz.

Enpara Vadeli Hesap Faiz Oranları
Paranızı gecelik (günlük) faizde de değerlendirebileceğiniz Enpara vadeli hesapları sadece mobil uygulama veya İnternet şubesi üzerinden açılmaktadır. Banka şuanda diğer rakiplerine oranla ciddi anlamda yüksek bir oranda faiz vermektedir. 100.000 TL kadar olan birikimlerinize günlük %12,25 faiz veren Enpara'nın 32 günlük faiz oranı ise %15,75 olarak belirlenmiştir.

enpara vadeli faiz oranları için tıklayın

Garanti Bankası E Vadeli Hesap

Türkiye'nin en büyük özel bankalarında birisi olan Garanti'de İnternet üzerinden açtığınız hesaplarda faiz oranı %17,75 olarak işlem görmektedir. Rakamlarla örnek vermek gerekirse 10.000 TL paranızı Garanti e vadeli hesaba yatırdığınızda 1 ay sonra alacağınız net faiz tutarı 24,45 TL olacaktır.

garanti bankası vadeli hesap bilgileri için tıklayın

Ziraat Bankası Vadeli Hesap

Şube ile İnternet bankacılığı arasında ciddi oran farkı olan Ziraat Bankasının vadeli hesap oranı şubeden yapıldığında %10,75 iken aynı vade süresiyle İnternet üzerinden yapıldığında bu oran %13 olacaktır.

ziraat vadeli hesap faiz oranları için tıklayın

Vadeli Hesap Nasıl Açılır?
Her hangi bankadan vadeli hesap açmanız için öncelikle o bankada bir adet vadesiz yani bir adet hesabınızın bulunması gerekiyor. Ayrıca işlemlerinizi İnternet üzerinden yapmanız için hesabınızın İnternet işlemlerine açık olması gerekiyor.