En zengin kabine

Tayland’da siyasi krizi sonlandıran Temmuz ayındaki seçimlerden sonra göreve başlayan yeni kabinenin üçte ikisi milyoner.

En zengin kabine
30 Eylül 2011 Cuma 10:39 tarihinde eklendi.

 

Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’nun önceki gün açıkladığı verilere göre, kabinenin en zengin ismi, toplam varlığı 31 milyon dolar olan Bilim ve Teknoloji Bakanı Plodprasop Suraswadi.
 
Ağustos ayında ülkenin ilk kadın başbakanı olarak göreve başlayan, 2006 yılında askeri darbeyle devrilen ülkenin en zengin adamı eski başbakan Thaksin Shinawatra’nın kız kardeşi Yingluck Shinawatra ise 36 kişilik kabinenin en zengin ikinci kişisi. Başbakan Shinawatra’nın 17,5 milyon dolar toplam mal varlığı var.

Başbakanın malvarlığı listesinde en pahalısı 11 bin dolar olan yedi Hermes çantası da bulunuyor. Listede en pahalısı Porsche Cayman olmak üzere sekiz aracı bulunan Shinawatra’nın içinde bir futbol sahası bulunan malikaneye de sahip. Son seçimlerde partisi Pheu Thai’nin büyük başarı sağlamasıyla iktidara gelen Yingluck Shinawatra, Başbakanlık koltuğuna oturmadan önce, Yingluck emlak şirketi SC Asset Corp’ın başkanıydı.