En zor bekleyiş

ATATÜRK Havalimanı’nda 36 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısının ardından yakınlarından haber alamayanlar havalimanına koştu. Endişeli bekleyişin ardından yakınlarına kavuşanlar gözyaşlarına boğuldu.

En zor bekleyiş
29 Haziran 2016 Çarşamba 08:58 tarihinde eklendi.
Patlamanın ardından polis havalimanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Havalimanına çıkan bütün yollar belli bir süre araç trafiğine kapatıldı. Patlamadan habersiz havalimanına gidenler ile patlama nedeniyle yakınların merak edenler polisin yolu kapattığı noktalardan yürümek zorunda kaldı. Havalimanın girişinde çevik kuvvet ekipleri görevliler dışında kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Yakınlarından haber alamayınca havalimanına gelenlerden bazı kişiler polisle tartıştı.
 
TAHLİYE SAATLERCE SÜRDÜ
 
Bu sırada polis ekipleri havalimanın tahliye etmeye başladı. Dışarı çıkarılan yolculardan bazılarını yakınları, kafile halinde İstanbul’la gelen turistleri turizm firmaları alarak otellere taşıdı. Patlama anında dünyanın 4 bir yanına gitmek için uçaklarını bekleyen binlerce kişi ise sıra halinde belediye otobüslerine bindirilerek çevredeki otellere götürüldü. Turistlerden bazıları yeterince bilgilendirme yapılmadığı için ne yapacaklarını şaşırdı. Bazıları polisten bilgi almaya çalışırken, bazıları da yol kenarlarındaki yeşil alanlarda beklemeye başladı. Tahliye işlemi sabah saat 03.00 sıralarında tamamlandı. Yine de havalimanı çevresinde yüzlerce kişi buldukları yeşil alanlara oturarak beklemeyi sürdürdü.
 
TELEFONLA ULAŞAMADIĞI KIZINI KARŞISINDA GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Kızının havalimanında çalıştığını ve kendisine telefonla ulaşamadığını söyleyen bir kadın içeri girmek için uzun süre polise dil döktü. Ancak polis kimsenin içeri alınmadığını belirterek kadına izin vermedi. Yaklaşık yarım saat havalimanı girişinde merakla bekleyen kadın kızının içerden çıktığını görünce gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra kızına sarılan kadın evinin yolunu tuttu. Dışarıda birçok kişi endişeyle beklerden, olay yaşayanlardan bazıları yakınlarını gördüklerinde gözyaşlarına boğuldu. 
 
 
Öte yandan polis yakınlarına ulaşamayan bazı kişileri hastanelere yönlendirdi.
 
ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDE CENAZE YAKINLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
 
 
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazelerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgiye göre 27 kişinin kimlik tespitinin tamamlandığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekleyen cenaze yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı cenaze yakınları ise sinir krizi geçirdi. Tedbir amaçlı Adli Tıp Kurumu önünde sağlık ekipleri bekletiliyor.