Endonezya'da 7.9 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Endonezyada 7.9 büyüklüğünde deprem
02 Mart 2016 Çarşamba 15:35 tarihinde eklendi, 3.478 kez okundu.
CAKARTA/ANKARA (AA) - Endonezya'nın güneybatısında çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor. 
 
Yetkililer, Sumatra adasının batısında, açık denizde, 10 kilometre derinlikte meydana gelen depremin, Endonezya'nın Sumbar, Lampung, Sumut, Bengkulu ve Padang kentlerinin yanı sıra Singapur'da da hissedildiğini, can ya da mal kaybına ilişkin ise henüz bilgi bulunmadığını açıkladı. 
 
Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Dairesi sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin, Sumatra'nın batısındaki Mentawai adalarına 682 kilometre uzaklıkta meydana geldiğini söyledi. Nugroho, "Tsunami olasılığı var" dedi. 
 
Tsunami alarmının, Batı Sumatra, Kuzey Sumatra, Açe, Bengkulu ve Lampung için de geçerli olduğu kaydedildi. 
 
Endonezya'nın Sumatra adasının batı kıyısında 26 Aralık 2004 tarihinde meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem, Hint Okyanusu'na kıyısı olan birçok bölgeyi etkisi altına almış, yüksekliği 30 metreye kadar çıkan tsunamilere neden olmuştu. 
 
Bölgede 10'dan fazla ülkede 230 binden fazla kişi ölmüştü. Tarihte en fazla ölüme yol açan doğal afetlerden biri olan 2004 depreminde en fazla zararı Endonezya, Sri Lanka, Hindistan ve Tayland görmüştü.

Anadolu Ajansı