Enduro Yarışı nefes kesti

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı'nın kumsal etabında İngiliz Jonny Walker birinci oldu.

Enduro Yarışı nefes kesti
27 Eylül 2013 Cuma 18:45 tarihinde eklendi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen ve dünya ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında yer alan Uluslararası Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı, Kındıl Plajı'ndaki kumsal yarışıyla başladı.

Plajda hazırlanan parkurda yerlerini alan 135 sporcu, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül'ün damalı bayrağı kaldırmasıyla gaza bastı. Yarışa yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterirken, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ve İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yıldız da yarışı izledi.Zaman zaman kazaların da yaşandığı yarışta sporcular, 2 kilometrelik parkuru 20 dakika boyunca koştu.

Kıyasıya mücadele eden sporcular, yarışın ilk gününde dereceye girebilmek için yoğun çaba gösterdi. Yarış sonunda İngiliz Jonny Walker birinci olurken, İspanyol Alfredo Gomez ikinci, yine aynı ülkeden Xavi Galindo üçüncülüğü elde etti.Yarış birincisi Jonny Walker, kumsal yarışının zor ama bir o kadar da zevkli olduğunu söyledi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir ise çok güzel bir yarış gerçekleştirdiklerini belirtti. Katılımın yoğun olduğunu kaydeden Özdemir, "Antrenmanlar sırasında bir sporcunun ayağı kırıldı. Yarışta ise yine bir sporcu kaza yaptı ve sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

Sporcu gayet iyi durumda" diye konuştu.25 ülkeden dünyanın en iyi ekstrem enduro yarışçılarının da aralarında bulunduğu sporcular, yarın 40 kilometrelik orman parkurunu koşacak. 


DHA