''Enerji arzı artan ikinci ülkeyiz"

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türkiye'yi 2013'e taşıyan şeylerin 2023 için yeterli olmadığını belirterek, ''Bu büyük hedeflere varacaksak, bu yol Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. Bildiğimiz tek reçete inovasyon'' dedi.

06 Aralık 2012 Perşembe 18:19 tarihinde eklendi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Arçelik ve Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde konuşan Altunbaşak, Türkiye'nin 10 yıl önceki Türkiye olmadığını ve her alanda sıçrama yaptığını söyledi.
 
Türkiye'nin dünyanın en ilginç dönemini yaşayan bir ülkesi olduğunu dile getiren Altunbaşak, ''Enerji arzı en fazla artan ikinci ülkeyiz. Bir çok parametrede artış hızında ilk 5 içindeyiz. Çok hızlı ilerliyoruz. Bizi 2013'e taşıyan şeyler 2023 için yeterli değil. Bu büyük hedeflere varacaksak, bu yol Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. Bildiğimiz tek reçete inovasyon. Kendi uçak ve tankımızı yapmak için Ar-Ge ve inovasyona ihtiyacımız var. Bilgi ekonomisine geçmememiz gerekiyor. Genç nesillere gereken önemi ve alt yapıyı sağlamalıyız. Gençlerimizin eğitimi büyük önem taşıyor'' diye konuştu.
 
Altunbaşak, girişimciliğin korkulması gereken bir şey olmadığını vurgulayarak, ''Topluma bir şey vermekten çekinmeyin. Hatta bir şey vermenin mutluluğunu yaşayın. Özellikle gençlere sesleniyorum, bir çok kişisel teşvik sistemleri var. Bunların kıymetini bilin'' tavsiyesinde bulundu.