Enerji-Sen'den tabutlu eylem

İşten çıkarıldıklarını belirten 26 kişinin de aralarında bulunduğu Enerji-Sen üyeleri, Taksim'de bulunan BEDAŞ binası önünde tabutlu eylem yaptı.

Enerji-Senden tabutlu eylem
17 Eylül 2014 Çarşamba 16:05 tarihinde eklendi.
Abdülhak Hamit Caddesi'nin Taksim Meydanı tarafından toplanan Enerji-Sen üyeleri ve işten çıkartılan işçiler , sembolik bir tabutla BEDAŞ'a yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında üzerinde "İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın"  yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, sık sık slogan attı. İşten çıkarıldıktan sonra yaşanan iş kazalarında yaralanan arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu tabutla bina önüne gelen işçiler adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
 
"BEDAŞ; Soma, Ali Sami Yen olmasın dediğimiz için işten çıkartıldık. Enerji işçilerinin iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin tam ve eksiksiz alınması amacıyla başlattığımız mücadelemizde önce 24 Temmuz günü 2 arkadaşımız daha sonra da 13 Ağustos günü 24 arkadaşımız işten çıkartıldı. Taleplerimiz açık ve netti. İş yerlerinde ilk olarak kanunun gerektirdiği asgari koşulları bile sağlamayan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin derhal alınması. Önlemlerin hayata geçirilmesi süreciniğ takip etmek için de işçi katılımını esas alan göstermelik değil gerçek temsilcilerin seçilmesi. Ülkemizde hergün iş cinayetleri yaşanıyor. Daha 3 ay önce Soma'da 301 işçi, 10 gün önce Torunlar inşaatta 10 işçi kitlesel şekilde can verirken, iş cinayetlerine hergün bir yenisi daha ekleniyor. Günde yüzlerce ramak kala olayı yaşanıyor. Her yıl binlerce işçi iş cinayetlerinde sakat kalırken, sadece ülkemizde yüzlerce işçi hayatını kaybederken, insanca çalışma koşulları istemek en meşru hakkımızdır."
 
Basın açıklamasının ardından işçiler yanlarında getirdikleri tabutu bina içine sokmak istedi. Ancak bunu başaramayınca tabutu binanın bahçesine attılar. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.