Enes Ünal, tarihe geçti

Bursaspor'un alt yapısında yetişen 16 yaşındaki genç golcü Enes Ünal, A takım ile ilk resmi müsabakasına Vojvodina maçında çıktı.

Enes Ünal, tarihe geçti
02 Ağustos 2013 Cuma 13:47 tarihinde eklendi, 2.090 kez okundu.
Sırbistan ekibi Vojvodina ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında 85'inci dakikada Sebastian Pinto'nun yerine oyuna giren Enes, Bursaspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusu ünvanını elde etmiş oldu. Maça çıkarken çok heyecanlandığını söyleyen Enes, "Hem takımım hem benim adıma çok önemli bir maçtı. Çok heyecanlıydım. Uzun süre formayı giymeyi bekledim ve sonunda nasip oldu. Çok mutluyum. Maç için de daha iyisi olabilirdi ama avantajlı bir skor ile döndüğümüzü düşünüyorum. Bursa'da iyi bir oyun ile turu geçeceğimize inanıyorum" dedi.
 
EN GENÇ GOL OZAN TUFAN'DAN
 
Bursaspor'un Avrupa kupalarında gol kaydeden en genç futbolcu ise geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Lİgi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio karşısında gol kaydeden 17 yaşındaki Ozan Tufan olmuştu.
 
BATALLA GOLLE BAŞLADI
 
Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Batalla, sezonu golle açtı. Geçtiğimiz sezon çıktığı 41 resmi müsabakada 19 gol kaydeden Batalla, 2013-2014 sezonunun ilk resmi mücadelesi olan Vojvodina karşılaşmasında da ağları havalandırdı. Bursaspor formasıyla 48 gole imza atan Batalla, 2009-10 sezonundan bu yana yeşil beyazlı formayla 158 resmi maça çıktı. Batalla, 48 golün 39'unu Süper Lig, 4'ü Türkiye Kupası, 1'ni Şampiyonlar Ligi ve 4'ünü de UEFA Avrupa Ligi'nde attı.

DHA