Enflasyon tahmini yükseldi !

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, enflasyonun yüzde 70 olasılıkla 2011 yılı sonunda orta noktası yüzde 5,9 olmak üzere, yüzde 4,5 ile yüzde 7,3 aralığında olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Enflasyon tahmini yükseldi !
25 Ocak 2011 Salı 10:37 tarihinde eklendi.

 

Başkan Yılmaz, Enflasyon Raporu'nu açıkladığı basın toplantısında, politika bileşiminin 2011 yılının kalanında sınırlı bir parasal sıkılaştırma sağlayacağı şeklinde değiştirildiği varsayımı altında, enflasyonun 2012 yılı sonunda ise orta noktası yüzde 5,1 olmak üzere, yüzde 3,3 ile yüzde 6,9 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Yılmaz, enflasyonun orta vadede ise yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngördüklerini de belirtti.

 

MERKEZ PİYASADAN 22.5 MİLYAR LİRA ÇEKECEK

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, zorunlu karşılık oranlarındaki değişikliklerle piyasadan toplam 22,5 milyar lira çekilmiş olacağını kaydetti.

    
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz düzenlediği basın toplantısında, "Enflasyon Raporu"nu açıkladı. Yılmaz, zorunlu karşılık oranlarındaki değişikliklerle piyasadan toplam 22,5 milyar lira çekilmiş olacağını kaydetti.
    
2010 yılı gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 7,2 ile yılsonu için belirlenmiş yüzde 10,5 rakamının oldukça altında kaldığını söyleyen Yılmaz, enerji fiyatlarının 2010 yılı son çeyreğinde yükselişe geçtiğini de vurguladı.
    
Gelişmiş ekonomilere dair aşağı yönlü risklerin önemini koruduğunu, gelişen ekonomilerde iç talep kaynaklı istikrarlı toparlanmanın ise sürdüğünü belirten Yılmaz, enflasyon raporuna yeni para politikasının net anlaşılması için yeni bölümler eklediklerini söyledi.
    
Durmuş Yılmaz, son verilerin 2010 üçüncü çeyrekte gözlenen ekonomik yavaşlamanın geçici olduğunu gösterdiğini kaydetti. Yılmaz, son çeyrekte parasal koşulların yurtiçi talebi desteklemeye devam ettiğini de bildirdi.