Engelli asansörünün çalışmamasına 'uygunsuz' gerekçe

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde oturan bedensel engelli 24 yaşındaki Yasin Çiçek, ilçenin Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi'nde yapılan üst geçitteki engelli asansörünün faaliyete geçmesi için mücadele ediyor.

Engelli asansörünün çalışmamasına uygunsuz gerekçe
27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:30 tarihinde eklendi.
Belediye tarafından 2013 yılında yaptırılan ve eski belediye başkanının adının verildiği Ruhi Cöbekoğlu Üstgeçidi'ne yapılan engelli asansörü bir türlü faaliyete geçmedi. Asansörü kullanamadığı için sahile 1 kilometre yol kat edip ulaşmak zorunda kaldığını ve mağdur olduğunu söyleyen Yasin Çiçek, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurdu. 
 
NEDEN 'UYGUNSUZ' HARAKETLERMİŞ
 
Birkaç ay sonra gelen yazıda Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün konuyla ilgili şu açıklamasına yer verildi:
 
"Yalı Caddesi ile Sahil bandı arasına yaptırılan üst geçit köprüsündeki asansör normal şartlarda çalışmakta olup, bu asansör bazı kişiler tarafından amaç dışında kullanılmasından dolayı ve kimliği belirsiz kişilerce uygunsuz hareketlerde ve davranışlarda bulunulması nedeniyle asansör çalıştırtamamaktadır. Asansörün tamamen kaldırılması söz konusu değildir."
 
"ENGELİME ENGEL KATTILAR"
 
Böyle bir gerekçe bulunarak asansörün çalıştırılmamasına üzülen Yasin Çiçek, "Asansör çalıştırılmadığı için üst geçidi kullanamıyorum. Bu da engelime engel katıyor" dedi. 
 
Karşıdan karşıya geçerken ben 4 yaya geçidinden geçtiğini anlatan Çiçek, "İnsanlar arabalarıyla dikkat etmediği için geçerken zorluklarda yaşıyorum. Bu asansör engelliye verilen değeri gösteriyor. Demek ki engelliye gereken değer verilmiyor. Ben 1 kilometre uzaklıktan yaya geçidinden geçmek zorunda kalıyorum. Bu asansör çalışsa işim daha da kolaylaşacak" dedi.
 
Yasin Çiçek'in annesi Figen Çiçek de "Biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İnşallah sesimi duyuracağız tek temennimiz bu. Yoldan karşıya geçerken çok zorlanıyoruz. Çoğu zaman geri dönüp gitmemeyi seçiyoruz. Yolumuza hep engel koyuyorlar. Bu engellerin kalkmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuyu incelettikten sonra açıklama yapacağını söyleyerek, "Asansörün çalışmadığı konusunda duyumlar aldım. Konuyu inceleteceğim. Daha sonra açıklamada bulunacağım" dedi.