Engelli askerlere terhis pastası

Mersin'de 35 engelli, 'Engelliler Haftası' kapsamında temsili uygulama ile bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelli askerlere terhis pastası
10 Mayıs 2013 Cuma 18:15 tarihinde eklendi, 1.099 kez okundu.

 

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na aileleriyle birlikte gelen engelli gençlere, komutanlarının gözetiminde askeri eğitim verildi. Eğitimin ardından ise yemin töreni düzenlendi.

Törene, Vali Vekili Kadir Okutan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, engelli askerler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemin töreninde konuşan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, 1 günlük temsili askerlik uygulamasıyla aralarına katılan silah arkadaşlarının, kendilerine güç verdiğini söyledi. Engelli ailelerinin her türlü güçlüğe göğüs gererek ve hiçbir karşılık beklemeden, engelli çocuklarına destek olmaya çalıştığını belirten İmren, "Ne mutlu sizlere ki, yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri, bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saflarına katılmasını sağladınız" dedi.
 
Törende, 1 günlük temsili askerlik görevini yerine getiren 35 asker, yeminlerini ederken, terhis belgelerini de Vali Vekili Okutan, Tuğamiral Hayretin İmren, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan'ın elinden aldı. Belge dağıtımı sırasında, bazı engelliler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Terhis belgelerinin dağıtılmasının ardından, engelle gençler için üzerinde ay-yıldızlı resim bulunan yaş pasta kesildi. 

DHA