Engelli çocuğa devlet sahip çıktı

Bodrum'da rahatsızlıkları nedeniyle anne ve babasının bakamadığı 11 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa devlet sahip çıktı.

20 Mart 2012 Salı 18:54 tarihinde eklendi.

Bodrum Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'nde yaşayan Kıral Yüksel belindeki rahatsızlığı, anne Demet Yüksel ise obez olması nedeniyle 11 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Sinan Yüksel'e bakamadıklarını belirterek komşularından yardım istedi. Yüksel ailesinin komşuları da durumu Bodrum Kaymakamlığı'na bildirdi. 
    
Kaymakamlık talimatıyla ailenin bulunduğu eve gelen Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, incelemenin ardından ailenin de iznini alarak zihinsel engelli çocuğun Muğla'daki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası'na gönderilmesine karar verdi. 
    
Sinan Yüksel'i uğurlamaya gelen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine gelen talep doğrultusunda Yüksel çiftinin durumuyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. 
    
Engelli çocuğun bu yaşına kadar okula gitmediğini tespit ettiklerini ifade eden Gödekmerdan, ''Çocuk, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü vasıtasıyla Muğla'daki çocuk yuvasına yerleştirilecek ve eğitim alacak. Sinan, devletimizin himayesinde okuluna, eğitimine devam edecek. Daha sonra ailenin sağlık sorunlarını çözüp yaşadığı evde gerekli iyileştirmeyi yapacağız'' dedi. 
    
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Metin Kaya ise ailenin evinde inceleme yaptıklarını ve çocuğun Muğla'ya götürülmesine karar verdiklerini ifade etti. 
    
Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası'na yerleştirilecek olan Sinan, ailesiyle vedalaştıktan sonra Kaymakam Gödekmerdan ve komşularının da elini öptü. 
    
Öte yandan, anne ve babanın tedavisinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde yapılacağı, ailenin evinin de Bodrum Kaymakamlığı tarafından tadilattan geçirileceği öğrenildi.