Engelli çocuklar davul zurna eşliğinde eğlendi

Şanlıurfa Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 5. Geleneksel Zihinsel Engelliler Çocuk Şenliği düzenledi.

23 Nisan 2013 Salı 21:12 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.

 

Şanlıurfa Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Şehitlik Çamlık'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenledi. Bin 500 engelli öğrenci ve velinin katıldığı etkinlikte engellilerden oluşan halk oyunları ekibi oyun gösterisi büyük alkış alırken engelliler halay çekti, dans etti. Davul zurna eşliğinde eğlenen engelliler, 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı. 
 
Programa Şanlıurfa Valisi ve Milli Eğitim Müdürü de ilgi gösterdi.
Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç çocuklar, gençler ve fedakâr ailelere seslenerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tebriklerini iletti. Vali Güvenç, demokratik bir ülkede yaşamanın gururunu yaşadığını söyledi. Dünyada yaşanan savaşları ve ekonomik krizleri hatırlatan Güvenç, refah içerisinde geleceğe umutla bakabilmenin mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti.
 
Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda zihinsel engelli ve engelli vatandaşların bu tür organizasyonlarla hatırlanmasının sosyal sorumluluk olduğunu ifade etti. Satoğlu, engelli çocukların hayata kazandırılması konusunda herkesi duyarlılığa davet etti. Programın sonunda engelli çocuklar aileleriyle birlikte salonda halay çekti.

CİHAN