Engelli çocuklar müzik yaptı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Sağlık Vakfı'nda eğitim gören engelli çocukların annelerinin vakıf bünyesinde açılan biçki ve dikiş kursunda yaptıkları kıyafetler, 'Çocuklarımızla Birlikte Elele Defilesi'nde sergilendi.

Engelli çocuklar müzik yaptı
04 Ekim 2013 Cuma 20:02 tarihinde eklendi.
Engelsiz Ritm Orkestrası'nda engelli çocukların müzikleriyle defileye çıkan anneler göz kamaştırdı.
 
Vakfın Turgutreis Beldesi'ndeki merkezinde bugün düzenlenen defileyi Vakıf Başkanı Ahmet Biçer, yönetim kurulu üyeleri gazeteci Can Pulak, İbrahim Akkaya, Doğuş Holding D Marin Marinalar Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan ile Turgutreis'te yaşayan yabancıların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi izledi.

Sekiz engelli çocuk annesi ve iki engelli çocuğun katıldığı defile öncesinde Engelsiz Ritm Orkestrası'ndaki engelli çocuklar günün modern şarkılarından örnekler sundu. 28 yaşındaki Görkem Dokur 'Memleketim' adlı şarkıyı seslendirdi. Daha sonra kurs eğitmeni Tülin Özdemir'in öncülüğünde çocukların yaptığı müzikle defile sunan anneler, 80 kıyafeti sergiledi.
 
Vakıf Başkanı Biçer "Bir yandan engelli çocuklarımıza eğitim verirken bir yandan da bu kursları düzenlememizin amacı, engelli çocuklarının bakımı nedeniyle sosyal yaşamdan kopuk yaşayan annenin, birey olarak üretime dahil edilmesi ve aile bütçesine yardımcı olmasının sağlanmasıdır.

Biçki ve dikiş kursu sonrasında yetkinlik kazanan annelerimizin, yakın gelecekte hayata geçireceğimiz üretim birimlerinden tekstil atölyesinde istihdam edilmelerini planlanıyoruz" dedi.
 
D Marin Marinalar Genel Koordinatörü Bezirgan ise "Sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda engelli çocuklarımıza, annelerimize destek vermeyi her platformda sürdüreceğiz. Çocuklarımıza ve annelerimize birazcık destek ve olanak verildiğinde bugün neler yapabildiklerini bir kez daha gördük.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, onların mutluluğu bizlerin mutluluğudur" diye konuştu.

DHA