Engelli çocukları ölen aileye avukatlık ücreti şoku

Sakarya'da 4 yıl önce engelli dünyaya gelen ve geçen hafta trafik kazasında yaralandıktan sonra götürüldüğü doğduğu hastanede yaşamını yitiren Ömer Faruk Kara'nın ailesi perişan oldu.

11 Şubat 2014 Salı 18:39 tarihinde eklendi.
Oğullarının ölümüyle yıkılan Samiye ve Şenol Kara çifti, bir de açtıkları davanın reddedilmesi nedeniyle mahkeme masrafı ve avukatlık ücretini ödemek durumunda kaldıklarını belirterek olanlara isyan etti.
 
Samiye ve Şenol Kara çiftinin 4 yıl önce Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde erkek bebekleri dünyaya geldi. Ancak sezaryenle gerçekleşen bu doğum sonrasında Ömer Faruk adı verilen çocuk engelli oldu. Yemek yiyemeyen tepki vermeyen çocuklarının engelli olarak dünyaya gelmesinde ihmal olduğunu ileri süren Kara Ailesi, Sağlık Bakanlığı aleyhine 390 bin lira tazminat davası açtı.
 
Sakarya 1'inci İdare Mahkemesi davayı reddetti. Kara ailesinin 446 lira mahkeme masrafı ile davalı Sağlık Bakanlığı avukatına 17 bin 710 lira vekalet ücreti ödemesi kararı verildi. Kara Ailesi'nin avukatı kararı temyiz edip dosyayı Danıştay'a taşırken, Sağlık Bakanlığı da avukatlık ücretinin 30 gün içinde ödenmesini, aksi halde icra takibi başlatılacağını bildirdi.
 
Oğullarının götürüldüğü hastanede, çocuk yoğun bakımı olmadığı için ameliyat edilemeyince öldüğünü söyleyen Samiye ve Şenol Kara çifti gelişmelere tepki gösterdi. Ömer Faruk'u ihmal nedeniyle engelli doğduğu hastanede yine bir dizi hata sonucu kaybettiklerini söyleyen Şenol Kara, tüm bu olanlara karşın kendilerinin suçlu çıkarıldığını savundu. Şenol Kara, şunları söyledi:
 
"Bizim canımız yandı, kimseye bir şey olmadı. Yine bizden para istiyorlar. Neden ihmal ettiler? Neden ilgilenmediler? Bizim suçumuz, yavrumun suçu neydi? Acıyla gitti yavrum. Böyle mi olacaktı sonu? Koskocaman Türkiye'de bir çözüm bulamadılar yavruma. Yardım edemediler. Yavrum ağlayarak gözümün içine bakarak gitti. Yumdu gözlerini bir daha açmadı."

DHA