Engelli gence polis sahip çıktı

Uşak'tan Iğdır'a gitmek isteyen ancak bir dinlenme tesisinde yanlışlıkla aynı firmanın Şırnak otobüsüne binen zihinsel engelli 27 yaşındaki Mehmet Karahan, sabah erken saatlerinde bu kente geldi.

Engelli gence polis sahip çıktı
06 Ekim 2013 Pazar 17:32 tarihinde eklendi.
Sokaklarda amaçsızca gezinen Karahan'a polis sahip çıktı. Polisler, kentte misafir edilen gencin ailesine ulaşmaya çalışıyor.
 
Iğdır'a gitmek isteyen yüzde 70 zihinsel zihinsel engelli olduğu belirtilen Uşaklı Mehmet Karahan, bir dinlenlenme tesisinde aynı firmanın Şırnak'a giden otobüsüne binince, ertesi gün sabah saatlerinde Şırnak'a geldi.

Devriye gezen polislerin, ortalıkta gezinen Mehmet Karahan'ın bu durumundan şüphelenerek durdurması üzerine olay ortaya çıktı. Zihinsel engelli olduğu öğrenilen Mehmet Karahan'ın Iğdır'daki ağabeyinin yanına gitmek üzere otobüse bindiğini ancak, bir dinlenme tesisinde aynı firmanın Şırnak'a giden otobüsüne yanlışlıkla bindiğini söyledi. Polis memurları, Karahan'ın bunu da Şırnak'a geldiğinde anladığı belirtildi.
 
Şehit Mehmet Esin İşler Polis Karakolu'nda görevli Baş Polis Mustafa Çakır, özürlü Mehmet Karahan'ın 3 günden beri Şırnak'ta olduğunu belirterek, "Mehmet, 3 gün önce Cizre Caddesi'nde gezerken ekiplerimiz yabancı olduğunu fark edince almışlar.

Kimlik kontrolünde kendisinin Uşak'lı olduğu, Uşak'tan yanlış bir otobüse binerek Cizre'ye geldiği tespit edildi. Biz Mehmet'i bir gün Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde misafir ettik. Bir gün sonra kendi aramızda para topladık, otobüse bindirdik. Mehmet Cizre'ye gittikten sonra Cizre'de inmiş, Şırnak'a geri gelmiş tekrar. Mehmet'i bizim arkadaşlar caddede görmeleri üzerine geri getirdiler.

Şu an ailesine ulaşmaya çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile de gerekli yazışmaları yapacağız. Oraya da Mehmet'i teslim edeceğiz. Mehmet'in ailesine de ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
 
Zihinsel engelli Mehmet Karahan ise polislerin kendisine çok iyi davrandıklarını, yol parasını ve harçlık verdiklerini ifade ederek, "Çok teşekkür ediyorum, bana kötü davranmadılar. İyi davrandılar, buraya getirdikleri için sağ olsunlar bu bir.

İkinci konu da özürlü bir vatandaşım, yanlış otobüse binmişim bir molada, dinlenme tesislerinde uyku sersemliğiyle uyuya kalmışım. Sağ olsunlar polis abiler bana sahip çıktı. Biletimi polis abiler kesti sağ olsunlar, bana da harçlık verdiler" diye konuştu.

DHA