Engelli öğrenci sınava evinde girdi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, engelli 8'inci sınıf öğrencisi Türker Öztürk, bugün, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınava iki öğretmen gözetiminde evinde girdi.

Engelli öğrenci sınava evinde girdi
28 Kasım 2013 Perşembe 19:12 tarihinde eklendi.
 
Kocatepe orta okulu 8'nci sınıf öğrencisi Türker Öztürk'ü sınav sonrası İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Karaarslan, Tahsin Çetinkaya ve Özer Yılmaz ziyaret ederek çiçek verdi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, evinde eğitim gören öğrencinin velisinin talebi üzerine sınavın iki öğretmen nezaretinde gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Evde eğitim almak isteyen öğrencilere seslenen Baştürk, "Evde eğitim almak isteyen öğrencilerin velileri bize müracaat etmeleri halinde bölgelerindeki okullara öğretmen görevlendirip onlara evde eğitim vermeyi sağlayacağımızı söylemek istiyorum. Öğrencilerimize ama okulda ama evde eğitim vermenin zorunluluğunu biliyoruz. Çocuğumuz sağlık sorunu olduğu gibi evinde eğitim alıyor. Sağlığına kavuşunca da okuluna dönecek" dedi.
 
Evinde sınava giren Türker Öztürk ise "Sınavım iyi geçti. İlk defa bir sınavı evde öğretmenlerim nezaretinde yaptım. Çok güzel bir duygu. Bana bu imkanı sağlayan milli eğitim müdürümüze ve herkese teşekkür ederim" dedi.
 
Engelli öğrencinin babası Murat Öztürk, "Çocuğumun sağlık sorunu nedeniyle evinde eğitim hizmeti alması çok güzel. Bize destek sağlayan milli eğitim müdürümüze, şube müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dedi.

DHA