Engelli öğretmenlerin atanmamasına tepki

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, bir süre önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'i ziyaret etti.

Engelli öğretmenlerin atanmamasına tepki
09 Şubat 2013 Cumartesi 21:58 tarihinde eklendi.

Daha sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Boyraz, açıklamalarda bulundu. Boyraz, Eğitim Fakültesi'ni bitirmiş ve diğer tüm şartlarını yerine getiren engelli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nca atanmadıklarını söyledi.

Atanamayan engelli bir öğretmenin dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurup nedenini sorduğunu, bakanlığın ise fiziksel engelli olan kişilerin öğretmenlik yapma yeteneğinin olmadığı, ancak memur olarak atanabilecekleri şeklinde cevap verdiğini belirten Boyraz, şöyle dedi:

"O zaman bu insanlar niye okudu? Devlet kendi kabahatini vatandaşa yüklemesin. Erişim ve ulaşım devletin sağlaması gereken işlerdir. Bir binayı yaparken, bir toplu taşıma sistemini yaparken, bir yolu, bir kaldırımı yaparken tamamen sportmen insanlara göre değil yaşlı, hamile, çocuklu ve engelli insanların da rahatlıkla hareket edebileceği bir şekilde dizayn edilmesi gerekir. Siz bunları yapmazsanız biz toplumun sırtında bir kambur olarak devam ederiz. Üretici olarak değil tüketici olarak devam ederiz. Dolayısıyla hem ülke ekonomisine hem aile ekonomisine büyük zarar veririz ve bu bizim de onurumuzu incitir. Biz birilerinin sızlayan vicdanı haline gelebiliriz. Devletin görevi bu insanların sosyal haklarını sağlayabilmesidir."


DHA