Engelli şarj istasyonu vatandaşları sevindirdi

Ankara’nın Mamak Belediyesi tarafından akülü tekerlekli araba kullanan engelli vatandaşlara yönelik hizmete sunulan şarj istasyonu vatandaşları sevindirdi.

21 Haziran 2013 Cuma 11:15 tarihinde eklendi.


Tekerlekli sandalyesi akülü olan engelli vatandaşların hareket alanını genişleten şarj istasyonu, başta Mamaklı engelliler olmak üzere bütün vatandaşların hizmetine sunuldu.

Türkiye’de ilk defa tekerlekli araç şarj istasyonunun Mamak Belediyesi tarafından hizmete sunulmasından haberdar olan engelliler de gün içerisindeki programlarını şarj istasyonunu hesaba katarak daha rahat bir şekilde planlıyor. Akülü araç şarj istasyonunu kullanan engelli vatandaşlardan biri olan Yıldırım Keser 3 çocuk babası. Yıldırım Keser başında bulunan kist nedeniyle yürüyemiyor. Akülü sandalyelerin yolda kalma riskinin oldukça fazla olduğunu dile getiren Keser, “Bir yıldır akülü araç kullanıyorum. Mamak Belediyesi’nin bu hizmetinden haberdar olduktan sonra daha rahat hareket etmeye başladım. Bu şarj istasyonu sayesinde hareket alanım daha da genişledi.” dedi. Evinin Abidinpaşa Mahallesi’nde olduğunu söyleyen Yıldırım Keser, “Bugün Ulucanlar’da akrabamın iş yerine ziyarete gittim. Dönüşte sandalyemin şarjı azaldığı için buraya uğradım. Sandalyemin aküsünü evde şarj ederken 8 saatte doluyor, ama burada 1,5 saat gibi çok kısa bir sürede şarjı tamamlanıyor.” dedi.

MESAFE SORUNU ORTADAN KALKTI

Şarj istasyonu sayesinde çok daha uzun mesafelere arabasıyla gidebildiğini dile getiren Yıldırım Keser artık mesafeleri sorun olarak görmüyor. Keser, “Arabamla Ulus’a kadar gidebiliyorum. Dönüşte burada şarjımı tamamlayıp evime geçiyorum. Bu hizmetten dolayı Mamak Belediyesi’ne teşekkür ederim.” diye konuştu.

Her zaman engellilerin yanında olduklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Türkiye’de ilk defa belediyemizin hizmete soktuğu şarj istasyonu engelli vatandaşlarımız tarafından sıkça kullanılıyor. Yönetim olarak engelleri ortadan kaldırarak hayatı engelli vatandaşlarımız için daha engelsiz hale getirme çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamasını yaptı.


CİHAN