Engelli sporcular iftar yemeğinde buluştu

Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Milli Yüzücüler ve Curling Takımı üyeleri Türkiye Şampiyonluklarını aileleriyle iftar yemeğinde kutladı. İftar yemeğine katılan engelli sporcuların sempatik tavırları dikkat çekti.

Engelli sporcular iftar yemeğinde buluştu
07 Ağustos 2013 Çarşamba 00:03 tarihinde eklendi.

İftar programı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Engelli Milli Sporcuları iftar yemeğinde biraraya geldi. İftar yemeğinde bir araya gelen Türkiye ve Avrupa Şampiyonu milli yüzücüler ve Curling Takımı üyeleri son iki yılın Türkiye Şampiyonluğu'nu kutladı.

İftar yemeğinde, Türkiye Şampiyonu ve milli engelli yüzücü Alper Ceylantepe, Batuhan Poyraz, Betül Bozbölük ile İstanbul Boğazı'nı yüzerek karşıdan karşıya geçen ilk engelli sporcu Gündem Emine İntepe ve Avrupa Şampiyonu yüzücü Beytullah Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 30 sporcu katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Yönetim Kurulu Üyesi Engin Şen, iftar yemeğinde kısa bir konuşma yaptı. Gençlerin spora teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Engin Şen, engelli sporcularla birlikte olmanın kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Şen, "Şuan soframızda bulunan bütün sporcular milli sporcular ve milli şampiyonlardır. 2013 itibariyle 179 madalya alan buradaki arkadaşlardır. Takımımız komple birinci olmuştur." şeklinde konuştu.

Sporcuların ailelerinin de katıldığı iftar programında İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk engelli sporcu Gündem Emine İntepe büyük ilgi gördü. İntepe, 2011 yılında en başarılı öğrenci ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den almış ve Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrunnisa Gül’ün manevi kızı olmuştu.


CİHAN