Engelliler'den, ücretsiz ulaşım eylemi

BURSA'da eylem yapan engelliler, Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce sınırsız olan toplu ulaşım araçlarına koyduğu 6 kez binme sınırı getirmesini protesto etti.

Engellilerden, ücretsiz ulaşım eylemi
28 Mart 2015 Cumartesi 16:03 tarihinde eklendi.
Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Orhangazi Parkı'nda bugün öğle saatlerinde bir araya gelen engelliler adına konuşan Bursa Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Zenbilci, TBMM'nde 2 Ağustos 2013 tarihinde çıkartılan yasa ile engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerin ülke sınırları içersindeki tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmasını kararlaştırdığı söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sınırsız olan bu hizmetine hafta içersinde sınırlama getirdiğini belirten Zenbilci, şöyle dedi:
 
"Bu sayı önce '4' olarak belirlendi. Tepkiler gelince 6'ya çıkardı. Biz bununla da yetinmiyoruz. Toplu ulaşım araçlarından sınırsız yararlanmak istiyoruz. Bu bizim yasal hakkımız. Güçlükle iş bulan arkadaşlarımız, mesaiye gidiş gelişte araç değiştirmek zorunda kalıyor. Bu da bütcelerini olumsuz etkiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya gelerek, arkadaşlarımızı mağdur olmaktan kurtaracak ortak bir karar almak istiyoruz. Bu konuda anlayış bekliyoruz."