Engellilere 61 akülü araç

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın himayesinde Polis Meslek Yüksekokulu personeli eşleri ve Erzurumlu kadınların desteği ile 61 engelliye törenle akülü araç dağıtıldı.

03 Aralık 2013 Salı 21:59 tarihinde eklendi.


'Özel kardeşlerimizle hayatı beraber yaşayalım' kampanyası kapsamında, Polis Meslek Yüksek Okulu spor salonunda akülü araç dağıtımı yapıldı. Programda, TRT ses sanatçılarından Didem Dilara Duman da mini bir konser verdi.

Farkındalık oluşturma ve engellilerin toplumsal hayatta sorunlarına dikkat çekmek amacıyla polis adayı öğrenciler engelli kıyafeti, aksesuar ve tiplemeleri ile gösteri sundu. Aynı öğrenciler davetlilere Türk Halk Müziği konseri verdi. Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kafkas halk oyunları gösterisinin ardından Vali Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, engellilerin topluma emanet olduğunu ifade etti. Altıparmak, engellilere acımak yerine onların önünü açacak ve toplumsal hayata önlerini açacak tedbirlerin alınmasının gerekliğine dikkat çekti.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin'in eşi araştırmacı- yazar Emine Şahin ise, 3 haftalık bir kampanya sonucunda 61 akülü araç aldıklarını dile getirdi. Şahin, engellilerin varlığının topluma yük ve eziyet olmadığını kaydetti.

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, ülke nüfusunun yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğuna dikkat çekti. Efe, söz konusu oranın gelişmiş ülkeler ortalamasının üzerinde olduğuna işaret ederek,"Ülkemizde 8 milyon 500 bin engeli bulunmakta. Bu rakam oldukça yüksek." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Dumlu beldesindeki atlı rehabilite merkezine toplumun ilgisinin istenilen seviyede olmadığından yakınarak,"Toplumumuz maalesef atlı rehabilite merkezine sahip çıkmıyor, ilgi göstermiyor." ifadelerini kullandı.

Program protokolün engellilere akülü araç hediye etmesiyle sona erdi.


CİHAN