Engellilere ''Tüzmen'' desteği

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Engelliler Haftası nedeniyle Ankara'da görme, bedensel ve zihinsel engelli sporcularla birlikte yüzerek, engellilere destek verdi.

Engellilere Tüzmen desteği
09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:40 tarihinde eklendi, 1.955 kez okundu.

 

AK Parti Ankara İl Sosyal İşler Başkanlığı ile Ankara Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nce 100. Yıl Anıttepe Yüzme Havuzu'nda ''2. Engelliler Yüzme Şöleni'' düzenlendi. 
     
Etkinliğe Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Çağatay, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, dizi film oyuncusu Cantuğ Turay, ile engelli sporcular katıldı. 
     
Tüzmen, havuza gelişinde engellilerle sohbet etti. Bahçede karşılaştığı bedensel engelli Ahmet Topbaş'a, ''Yarışa iyi hazırlanamadan geldim ama kazanmak için elimden geleni yapacağım'' diyerek espri yaptı. 
     
Daha sonra engellilerle birlikte yüzen Tüzmen, yarış sonrası da, ''Sporcular beni çok zorladı'' dedi. Down sendromlu dünya şampiyonu yüzücü Caner Ekin ile birlikte yüzen Tüzmen, ''En çok Caner zorluyor. Biz onu Başbakanımızla da tanıştırmıştık. Hocaları çok iyi. Benim hocam yok. Çok yaşlandım. Kendi antrenmanımı kendim yapıyorum'' diyerek esprili bir dille etkinliğe dikkat çekti. 
     
-''Beni geçtiniz''- 
     
Engelli sporculara, ''Aferin çok iyi yüzdünüz. Beni geçtiniz'' diyen Tüzmen, ''Arkadaşlar biraz daha çalışırlarsa bize madalya bırakmazlar. Çok iyilerdi'' ifadelerini kullandı. 
     
Engellilerle beraber yüzme müsabakasına katıldığını anlatan Tüzmen, şunları söyledi: 
     
''Her an engelli haline gelebiliriz. Hayatı çok ciddiye almayalım ama yaptığımız işleri ciddi yapalım. Buradakilerin kimisi ortopedik, kimisi zihinsel, kimisi de görme engelli. Bugün onların kimisi elini, kolunu, gözünü kullanamıyor. Hepimiz her an engelli olabiliriz. Ben de 9 gün önce çok ciddi bir kaza geçirdim. Engelli arkadaşlarımıza hepimiz sahip çıkalım. Zenginlik, güzellik gibi geçici kavramlarla kendimizi daima kalıcı olarak düşünmeyelim.'' 
     
Ayrıca Tüzmen, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ramazan Güven'i kucağına alarak havuza atladı. Daha sonra Tüzmen, birlikte yüzdüğü Güven'i tekrar dışarı çıkardı. 
   
 Yüzme etkinliğinin ardından Tüzmen, etkinliğe katılan sporcu ve gönüllülere madalya ve plaketlerini verdi.