Engin Alan'dan mektup!

Balyoz Davası'ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan yazılı açıklamasında, davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını eleştirdi.

Engin Alandan mektup!
15 Ocak 2013 Salı 14:06 tarihinde eklendi, 1.164 kez okundu.

 

Silivri 4 No'lu Cezaevi'nde kalan MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgenral Engin Alan avukatı Yakup Akyüz aracılığıyla basın mensuplarına bir sayfalık yazılı açıklama gönderdi.

Engin Alan açıklamasında, "İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçesiz 'Gerekçeli kararının' açıklamasından hemen sonra, bazı yazılı ve görsel medyada, seminerde Engin Alan'ın söylediği "Liderler süratle toplanmalı" sözleri yanlı, maksatlı ve çarpıtılarak gündeme getirildi" ifadelerini kullandı.

Alan açıklamasında, "İmralı canisi ile görüşmeler, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin buna çok sert cevabı ve mahkemenin “Gerekçeli Kararına" karşı kamuoyu tepkisine karşılık, Engin Alan'a yönelik başlatılan bu çirkin propagandanın amacı bellidir. Engin Alan'ın seminerde söylediği “Liderler süratle toplanmalıdır" sözünün ne darbe girişimi ile ne de düzmece Balyoz Planı ile bir alakası yoktur. Sözlerde hiçbir siyasi kişi ve kuruluş ismi, hatta iması dahi yoktur. Söylenenler “Toplumsal Olayların Önlenmesi" ile ilgili, dünyada da aynısı uygulanan ve resmi dokümanlarda (TSK Toplumsal Olaylarda Askeri Birliklerin Kullanılması, Polis Çevik Kuvvet Yönetmeliği vb.) yer alan Genel Konseptin ifadesidir. Bu konsepte göre, bir toplumsal olayı büyümeden ve genişlemeden önlemenin ilk şartı, toplumu yönetenler ve provokatörlerin derhal kontrol altına alınması, böylece başsız kalan topluluğun dağılmasının sağlanmasıdır. Söylenen budur. Plan Seminerinde yaratılan senaryo gereği, Engin Alan'ın söylediklerini oraya buraya çekiştirmek, yaşanan rezaletlerden ötürü kamuoyunda oluşan tepkileri azaltmayacak; tam tersine dönüp bu propagandayı tezgahlayanları vuracaktır" dedi.
 
AVUKAT AKYÜZ: CEZALARIN YARGITAY TARAFINDAN BOZULACAĞINDAN ŞÜPHEM YOKTUR
 
Engin Alan'ın avukatı Yakup Akyüz de Balyoz Davası'nın gerekçeli kararına ilişkin şu yazılı açıklamada bulundu:
 
"Kamuoyunda "Balyoz Harekat Planı" ismi ile anılan dava CMK 250 maddesi ile yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştır. Mahkemenin müvekkilim emekli Korgenerel Engin Alan ile birlikte yargılanan diğer müvekkillerim emekli Koramiral Lütfü Sancar, emekli Tümamiral Taner Balkış ile emekli Tuğamiral Mustafa Karasabun hakkındaki gerçekleri yansıtmayan kurgulanmış verilere dayanan şahit beyanları ile değişik bilirkişi raporlarını dikkate almadan vermiş olduğu 18'er yıllık hapis cezalarının ilgili yüksek Yargıtay Ceza Dairesi tarafından bozularak geri çevireceğinden hiçbir şüphem yoktur. Bu arada önemli bir konuyu dikkatinize sunmak istiyorum."
 
ADALET BAKANI'NI VE HSYK'YI GÖREVE DAVET EDİYORUM
 
"Hakimler verdikleri kararlar ile konuşurlar" diyen Avukat Akyüz, "Gazete yazarlarına, muhabirlere verdikleri kararların savunmasını yapmazlar ve yapmamalıdırlar. Hakimler özellikle kamuoyunu ve Yüksek Yargıtay'ı yönlendirecek röportajlar yapmazlar. Maalesef yakın geçmişte Hrant Dink Davası'nda da aynı durumu gördük. 40 yıllık meslek hayatımda böyle bir durumla karşılaşmadığımı özellikle vurgulamak istiyorum. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iftira sahiplerini memnun eden hukuki dayanaktan yoksun mahkumiyet kararı, geçmişin intikam duygularını geleceğe taşımaktan başka bir işe yaramayacaktır. Adalete, barış ve kardeşliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde mahkemenin vermiş olduğu hukuk dışı olduğuna inandığımız mahkumiyet kararı toplumun yargıya olan güvenini sarsmakta, yargıyı tartışılır hale getirmektedir. Buna kimsenin hakkı olmamalıdır, yoktur. Gereği için Adalet Bakanı'nı ve ve HSYK'yı göreve davet ediyorum" diye konuştu.

DHA