Engin, Çakır'a ateş püskürdü

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında kırmızı kart gören Engin Baytar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Engin, Çakıra ateş püskürdü
21 Ağustos 2012 Salı 12:28 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında kırmızı kart gören Engin Baytar, TV8 ekranlarında yayınlanan Telegol programının moderatörü Serhat Ulueren'e konuştu.
 
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'a ilişkin suçlayıcı ifadeler kullanan başarılı futbolcu, "Kırmızı kart yemeden önce ona hiç bir şey söylemedim. Kesinlikle küfür etmedim. Yanımda 4-5 tane takım arkadaşım vardı. Hepimizin söylediği ortak bir nokta vardı. Ofsayt olduğunu düşünüyorduk, Baroni topu elle aldı dedik. Baroni topu elle alarak kendisine avantaj sağlıyor. Ona bunu söyledim. Ama kesinlikle ona küfür etmedim." ifadelerini kullandı.
 
"ALEX'E FARKLI, BİZE FARKLI DAVRANIYOR"
Karşılaşma sırasında Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt ile bir tartışma yaşadığını ifade eden Engin, "Kuyt bacak aralarıma dirsek attı. Hocaya söyledim, bana 'Gördüm çok mu ağrıyor?' dedi. Cüneyt Hoca Alex'in arkasından kaptan kaptan diye dolaşıyor. Bizim üzerimize geliyor. Alex'e farklı bize farklı davranıyor." şeklinde konuştu.
 
Kırmızı kartın ardından sinirlerini kontrol edemediğini belirten Engin; "Kartı gördükten sonra ben de kendimi kaybettim. Çok pişmanım yaptığım hareketten. Kesinlikle vurma gibi bir niyetim yoktu zaten. Sonradan izleyince ben de çok üzüldüm. Cüneyt Çakır sevdiğim bir hakemdir, her maç konuşuruz şakalaşırız. Kendisinden de tekrar özür diliyorum." dedi.
 
"FATİH HOCA BABALIĞINI GÖSTERDİ"
Engin Baytar, saha içerisinde sık sık kontrol problemi yaşayıp yaşamadığına ilişkin gelen bir soruya; "Geçen sene güzel bir sezon geçirdik. Geçen sene daha ağır tepkiler vardı ve daha çok provoke etmeye çalıştılar. Ama kendimi tutmayı başarmıştım." şeklinde yanıt verdi.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisine ne tepki gösterdiğinin sorulması üzerine, Engin; "Fatih Hoca'nın hakkını asla ödeyemem. Bana her zaman sahip çıktı, babalığını gösterdi. Süper Kupa'yı aldık sadece benim olayım konuşuldu. Bundan dolayı da çok pişmanım. Maçtan sonra arkadaşlarımdan tek tek özrü diledim ve onlara teşekkür ettim." ifadelerini kullandı.
 
"BENİMLE ÇOK UĞRAŞIYORLAR"
Sahadan çıkarken dördüncü hakemle yaşadığı tartışmaya ilişkin açıklamalarda da bulunan Engin, "Sahadan çıkarken çok üzgündüm, çok kızgındım, kendimi kaybettim. Yardımcı hakeme ben küfür etmedim diyorum, bana bakış tripleri falan içeri geç şeklinde olunca daha da sinirlendim. Ama kesinlikle kırmızı kart öncesinde küfür etmedim ben." şeklinde konuştu.
 
Birçok maçta kendisi ile çok fazla uğraşıldığını belirten Engin, "Adam geliyor bana dirsek atıyor. Biri geliyor suratıma elini vuruyor. Sonra agresif olan ben oluyorum. Saha içerisinde benimle çok uğraşıyorlar. 50 tane şey geliyor başıma her maç." dedi.
 
"ALEX'İN GOLÜNDEN ÖNCE 4 TANE FAUL YAPILDI"
Galatasaray'ın attığı ikinci golden önce faul olup olmadığının sorulması üzerine Engin, "Fenerbahçe bundan mı şikayet ediyormuş. Alex'in attığı Fenerbahçe'nin ilk golünden önce bize 4 tane faul yapıldı ama hiçbiri verilmedi. Biz de buna mı isyan edelim." dedi.
 
Maç sonrası tesislere gittiğini ve sabaha kadar uyuyamadığını belirten Engin Baytar, kulüpten gelecek her cezaya razı olduğunu sözlerine ekledi.