Engin Günaydın ekrana dönüyor

Engin Günaydın, Emmy ödüllü polisiye komedisi "Monk'un" yerli uyarlamasıyla ekrana dönüyor. Kanal D'de ekrana gelecek olan diziyi Barış Pehlivan yazıyor

Engin Günaydın ekrana dönüyor
27 Ekim 2012 Cumartesi 10:04 tarihinde eklendi, 1.465 kez okundu.

Son dönemde ekrana gelen dizilere seyircilerin beklenilen ilgiyi göstermemesi yapımcıları, dünyaca ünlü yabancı projelere yöneltti. Kanal D yönetimi bol Emmy ödüllü "Desperate Housewives"ın yerli uyarlaması "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinin gördüğü ilgi üzerine 2013 sezonu için Disney'den "Revenge" isimli dizinin de haklarını satın alma kararı almıştı. "İntikam" adıyla ekrana gelecek olan dizi için Beren Saat'le anlaşan Kanal D, şimdi de yeni bir yabancı polisiye komedisi için kolları sıvadı ve yeni yıl öncesi Emmy Ödüllü "Monk" dizisinin haklarını satın aldı.

 
Yapımcılığını Ahmet Kayımtu'nun üstlendiği dizinin başrolü için de flaş bir isimle anlaşıldı. Geçen sezon "Muhteşem Yüzyıl"da Gülağa karakterine hayat veren Engin Günaydın, "Monk"un yerli uyarlamasında başrol oynayacak. Emmy ödülü sahibi "Monk", San Francisco'da yaşayan takıntılı bir kişiliğe sahip dedektif Adrian Monk'un macelarını ekrana taşıyor. Dedektif Monk, her bölümde farklı olayları inanılmaz bir dikkat ve zeka ile çözerken bir dizi komik olayı da beraberinde yaşıyor. Dizinin yerli uyarlamasını usta yönetmen ve senarist Barış Pirhasan kaleme alıyor. "Monk"un yerli isminin ne olacağı ve diğer rolleri kimlerin canlandıracağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
 
Her hafta farklı olay
Orijinal versiyonda Tony Shalhoub'un başrolünü oynadığı dizide obsesif kompulsif bozukluk yani takıntı rahatsızlığından muzdarip olan polis memuru Adrian Monk, yaşadığı aile dramının ardından psikolojik anlamda çöker ve kendisine ortak olarak atanan polislerle yaşadığı bir dizi sorunun ardından meslekten ihraç edilir. Korkuları yüzünden evden dışarı bile çıkamazken hayatına giren hemşire sayesinde temel bazı psikolojik sorunlarını çözen Monk, daha sonra özel dedektif olarak çalışmaya başlar ve her bölümde farklı bir olayı çözer. Monk'un bir dizi takıntısı ve ayrıca da korkuları vardır. Susuzluktan ölmekte olsa bile sadece bir markanın suyunu içmektedir, köpeklerden, mikroplardan, seyahat etmekten, doğumla ilgili her türlü görüntüden hatta sütten bile korkmaktadır.

Milliyet