Er Meydanı’ndan demokrasi nöbetine

GELENEKSEL 655'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara, Sarayiçi Er Meydanı'ndan şehir merkezinde yürüdü.

Er Meydanından demokrasi nöbetine
25 Temmuz 2016 Pazartesi 00:26 tarihinde eklendi.
GELENEKSEL 655'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara, Sarayiçi Er Meydanı'ndan şehir merkezinde yürüdü. Atatürk anıtında demokrasi nöbeti tutan kalabalığa konuşan Kara, ardından gittiği hamamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü ve tebriklerini kabul etti.
 
Edirne'de 655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek altın kemeri kazanan Ordulu Başpehlivan Recep Kara, doping kontrolü için örnek verdikten sonra antrenör ve pehlivan arkadaşları ile birlikte boynunda altın kemerle şehir merkezine davul zurna eşliğinde yürüdü. Yol kenarında toplanan güreşseverler başpehlivana sevgi gösterisinde bulundu.
 
Saraçlar Caddesi Atatürk anıtındaki demokrasi nöbeti için toplanan kalabalığın arasına giren Recep Kara daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Gerekirse Er Meydanı'nda gibi tankların önüne çıkarak kendisini siber edeceğini kaydeden Kara, "Biz de Er Meydanı pehlivanları olarak gerekirse vücudumuzu tankın, tüfeğin önüne siper ederiz. Tüm dünya toplanıp ülkemize savaş açsa da bu milletin birlik ve beraberliği devam ettikçe Allah'ın izni ile kimse sırtımızı yere getiremeyecek. 15 Temmuz'da verilen mücadele sonrası bu millet demokrasi nöbetiyle devletinin arkasında olduğunu gösteriyor, Allah razı olsun. Bu memleketin ekmeğini yiyerek, bu memleketin silahıyla, topuyla milletimize kurşun sıkan askerleri de lanetliyorum. Bu vatan sağcısıyla, solcusuyla, Türküyle, Kürdü ile tek. Biz bir olduktan sonra kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Türk milletinin gideceği başka bir ülke yok. Bu nedenle vatana, ve bayrağa ölümüne sahip çıkacağız. Türkiye'ye tuzak kuranlar asla amacına ulaşamayacak. Askeri darbe girişimi akşamı göğsünü siper ederek canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
 
ERDOĞAN ARAYIP TEBRİK ETTİ
 
Ardından Talatpaşa Caddesi üzerinden davul-zurna eşliğinde kendisini görmek isteyenleri selamlayan Başpehlivan Recep Kara, Selimiye Camii arkasındaki hamama geçti. Burada telefonla kendisini arayıp tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Recep Kara, altın kemeri dördüncü kez aldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk anıtındaki konuşmasını dinlediğini kaydeden Recep Kara aralarındaki konuşmayı şöyle anlattı:
 
"Demokrasi nöbetine katılarak destek verdiğim için çok teşekkür etti. Bende kendisine teşekkür ettim. Kaç kez altın kemer aldığımı sordu. Bende dördüncü kez kazandığımı söyledim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnşallah bugünlerde gececek. Bu darbecilere fırsat vermeceğiz" dedi.