Erbakan ailesini sessizliğe gömen iddia

Milli Görüş'ün 'iki numarası' Oğuzhan Asiltürk ortaya öyle bir iddia attıki yenir yutulur değil. Erbakan'ın mirasını masaya yatıran Asiltürk partiyi karıştırdı. Erbakan ailesi sessiz

Erbakan ailesini sessizliğe gömen iddia
10 Mart 2012 Cumartesi 11:38 tarihinde eklendi, 1.720 kez okundu.

 

SP kulislerinde büyük yankı uyandıran iddiayı, Necmettin Erbakan’ın sağlığında partinin 2 numaralı ismi olan Oğuzhan Asiltürk, partisinin Bursa örgütünün düzenlediği bir toplantıda dile getirdi.

 
Oğuzhan Asiltürk, 11 Eylül’deki toplantıda şunları söyledi: “Erbakan Bey zeki bir kişiydi, borçlarının evlatlarına kalacağını bildiği için davaya ait bütün taşınmazları oğlunun ve damadının üzerine kaydetti.

Ben de vefatından sonra damadı Mehmet Altönöz’ü çağırıp bu borçları ödemelerini söyledim. Çünkü istihbarattan bana gelen bilgilere dayanarak, hangi bankada ne kadar hesapları olduğunu belirttim. Bu olaya Recai Kutan, Ahmet Tekdal ve Fehim Adak da şahitlerimdir. Biz daha çok şeyler biliyoruz, ama bunları şimdilik saklıyoruz. Siz yine de bu konuları dışarıda konuşmayınız.” 
 
 
Oğuzhan Asiltürk’e, 21 Şubat’ta Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen Erbakan’ı anma etkinliğinde bir katılımcı, “Erbakan Bey zeki bir kişiydi, borçlarının evlatlarına kalacağını bildiği için davaya ait bütün taşınmazları oğlunun ve damadının üzerine kaydetti diyorsunuz, burada ise Erbakan’ın üstün meziyetlerinden bahsediyorsunuz, bu yaptığınız iki yüzlülük değil mi?” diye sordu.
 
Bunun üzerine Oğuzhan Asiltürk,  “O söylediğim de gerçekti bu söylediğim de” dedi. Bir başka katılımcı da, “O söylediğinin neresi gerçek, cihat malını zimmetine mi geçirdi Hoca?” diye sorunca da, Asiltürk, “Hayır, ne Hocası, terbiyesizliğe bak, Hoca değil çocukları zimmetine geçirdi” dedi.
 
Oğuzhan Asiltürk’ün bu iddiasına henüz Erbakan ailesinden bir tepki gelmezken, parti tabanı ise tepkili