Erbakan en değerli mallarını gizlemiş

Erbakan’ın, Meclis’e ve Mal Varlığı Komisyonuna verdiği beyanda, 12 milyon dolarlık yalı ile, Ankara’daki 11 katlı bina yok

Erbakan en değerli mallarını gizlemiş
17 Mart 2012 Cumartesi 10:09 tarihinde eklendi, 1.189 kez okundu.

 

Necmettin Erbakan’ın çocuklarını birbirine düşüren mal varlığı davasında, TBMM’deki dosyalar da açıldı. Erbakan, Meclis’e ve Mal Varlığını Araştırma Komisyonuna verdiği beyanlarda, 12 milyon dolarlık Kanlıca yalısı ile Ankara Demetevler’deki 11 katlı binadan hiç bahsetmemiş.
 
Erbakan’ın 148 kilo külçe altını ve mal varlığı, bugüne kadar sık sık tartışma konusu oldu. Erbakan ilk olarak 1969’da milletvekili seçildiğinde TBMM’ye mal beyanında bulundu. Tüm mal varlığının, İstanbul Fatih’te bir apartman dairesi ve bir araba olduğunu bildirdi. Gümüş Motor Şirketinde çok az miktar hissesi ile 3 bin 200 liralık milletvekili maaşından başka geliri de olmadığını yazdı. 
 
ARSA EV ALTIN VE DÖVİZ
 
Bu beyandan 25 yıl sonra 1994 yılında TBMM’de liderlerin mal varlıklarını araştırma komisyonu kuruldu. Erbakan bu komisyona mal beyanında bulundu. İstanbul, Balıkesir ve Ankara’da toplam 17 bin 673 metrekare büyüklüğünde 7 adet arsa, Ankara, İstanbul ve İzmit’de 6 adet daire, Balıkesir Altınoluk’da 40 bin metrekare arazi ve bu arazi üzerinde 216 metrekarelik villa, 3 yazlık ev, 421 bin dolar, 532 bin İsviçre frangı, 611 bin Alman markı, 148 kilo da külçe altın sahibi olduğunu bildirdi. 
 
Kardeşi Kemalettin Erbakan da komisyona mal varlığı olarak, İstanbul Kartal, Samandıra, Sultanbeyli ve Çiftlik mahallerinde, 4 milyon 881 bin 053 metrekare büyüklüğünde, toplam 40 adet arsası olduğunu açıkladı. 
 
Erbakan daha sonra 0 ve 5’li yıllarda TBMM’ye verdiği mal beyanlarında da bugün tartışılan İstanbul Kanlıca’daki 12 milyon dolarlık yalı, Ankara Demetevler’deki 11 katlı bina, Konya Un Sanayii ve Milda Kağıt Anonim Şirketi sahipliğinden bahsetmedi. Ancak bu mallar, Erbakan’ın büyük kızı Zeynep Erbakan’ın savcıya verdiği ifade ve kardeşleri ile eniştesi hakkında, “Babamın mallarını ve parasını benden kaçırdılar” diyerek, suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Gazeteport