''Erbakan Hocayı Anma Programı''

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, ''(Necmettin Erbakan'ın) inşallah bizlere emanet ettiği milli görüş sancağını en yükseklere dikeceğiz'' dedi.

Erbakan Hocayı Anma Programı
19 Şubat 2012 Pazar 23:54 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.

Necmettin Erbakan, ölümünün 1'inci yılında, partisinin Sultanbeyli Gençlik Kollarınca, Atlas Kongre ve Düğün Salonu'nda düzenlenen ''Erbakan Hocayı Anma Programı''yla anıldı. 
    
Fatih Erbakan, burada yaptığı konuşmada, Sultanbeyli'nin, yıllardan beri ''milli görüşün en büyük kalesi'' ve milli görüşün 1989'da İstanbul'a giriş yaptığı yer olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde de milli görüşün İstanbul ve Türkiye'yi yeniden fethetmeye Sultanbeyli'den başlaması dileğinde bulundu. 
    
Erbakan, arkalarında bir holding, medya kuruluşu olmamasına, seçimlerde bir kuruş hazine yardımı almamalarına rağmen var güçleriyle, azimle, inançla yollarına devam ettiklerini vurgulayarak, ''Bizim kökümüz öylesine sağlam ki, bu dava öylesine dualarla, öylesine maneviyatlı bir şekilde yola başladı ki, öylesine bereketli bir dava ki 4 tane partimizi de kapatsalar 5'incisini kurup, 'yine de yolumuzdan dönmeyiz' diyerek yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da ilelebet devam edeceğiz'' şeklinde konuştu. 
    
Babası Erbakan'ı rahmetle andıklarını ifade eden Erbakan, şu görüşleri dile getirdi: 
    
''Hepimizin babası, hepimizin hocası, hepimizin lideri olan o büyük dava adamı, o müstesna insan, bütün hayatını malıyla, canıyla, bütün gücüyle, kınayıcıların kınamasından ve verecekleri hiçbir zarardan asla çekinmeden son nefesine kadar cihat etmekle geçirdi. Cenab-ı Allah kendisinden binlerce kez razı olsun. Kendisi hayatı boyunca bütün gücüyle, malıyla, canıyla, bütün insanlığın ve bütün Müslümanların kurtuluşu için mücadele etti, cihat etti. Buna hepimiz en güçlü şekilde şahadet ederiz. Kendisinin en meşhur cümlelerinden bir tanesi 'hayat, iman ve cihattır.' Kendisi sadece bu sözü söylemekle kalmayıp bütün hayatı boyunca bu söze uygun şekilde yaşadı. 
    
Bize İslamın aslının, özünün, en büyük ibadetin cihat ibadeti olduğunu bu örneğiyle açıklıyor. 'Allah yolunda mücadele söz konusu olduğu zaman, Allah yolunda tüm insanlığın kurtuluşu olan cihat söz konusu olduğu zaman hiçbir gerekçeyle o cihadı terk edemeyiz' derdi. İnşallah bu büyük hizmetinin, bu büyük cihadının, bu büyük mücadelesinin mükafatını en güzel şekilde görüyordur.'' 
    
Erbakan'ın çizdiği, açtığı yolda eskisinden çok daha güçlü ve azimli bir şekilde yürüyeceklerini belirten Fatih Erbakan, ''İnşallah bizlere emanet ettiği milli görüş sancağını en yükseklere dikeceğiz'' dedi. 
    
Bugün dünyanın en büyük gerçeğinin 40 yıldan beri ifade ettikleri gibi ''dünya siyonizmi'' olduğunu savunan Erbakan, ''dünya siyonizminin bugün dünyada yaşadıkları sıkıntılara, çektikleri çilelere ve insanlığın yakalanmış olduğu hastalığa sebep temel mikrop olduğunu'' ifade etti. 
    
Fatih Erbakan, ''Kurtuluşun tek adresi milli görüş diye bağırıyoruz. Biz bu sistemi kökünden değiştirmeye talibiz. Çünkü dünya siyonizmi mikrobunun tedavisi olan antibiyotiğin adı milli görüştür. Antibiyotik olmadan tedavi olmaz. Bütün insanlığın kurtuluşu milli görüştedir'' diye konuştu. 
    
İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı anma programında Necmettin Erbakan'ın siyasete katılımı ve son yıllarının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi de yapıldı. Programda, Erbakan için dualar okundu.