Erbakan kardeşler Saadet’in peşine düştü

Malvarlığı nedeniyle aralarında çıkan ihtilafı çözen üç kardeşin Fatih Erbakan’ın SP Genel Başkanlığı için ‘ak saçlılara’ karşı önümüzdeki günlerde bayrak açacağı konuşuluyor

Erbakan kardeşler Saadetin peşine düştü
18 Haziran 2012 Pazartesi 09:58 tarihinde eklendi.

 

Ankara kulislerinde, geçtiğimiz hafta barışan Erbakan kardeşlerin önümüzdeki günlerde Saadet Partisi’nde liderlik mücadelesine gireceğini konuşuluyor.

Zeynep Erbakan’ın önceki gün partinin Kadın Kolları Genel Başkanlığından istifa etmesi ve “Aile içindeki özel hususlar parti tarafından kullanılıyor” açıklaması, “Kardeşi Fatih’e destek olacak” yorumlarına neden oldu.

Boşandıktan sonra SP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na getirilen Zeynep Erbakan, önceki gün yaptığı açıklamada, “Aile içerisindeki özel hususların, parti tarafından kullanıldığını gördüğümden ötürü Başkanlık görevimden istifa ediyorum” demişti. Ancak SP yetkilileri de bir açıklama yaparak, “Sayın Zeynep Erbakan parti yetkililerine; ‘aile içi tartışmaların, partiye zarar vermesini istemediğini; bu yüzden aile içi sorunlar tam anlamıyla çözülünceye kadar, resmi görevlerden affını istediğini’ ifade etmiştir. Sayın Zeynep Erbakan’ın bu talebi; yetkili organlarca yerinde bulunarak, kabul edilmiştir” savunması yapmıştı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Zeynep Erbakan, kardeşleriyle barışmasının ardından, Genel Başkanlık yarışına girecek Fatih Erbakan’ı destekleme kararı aldı. Zeynep Erbakan, Fatih Erbakan’ın SP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtmak için çalışacağı belirtilirken, partideki görevinden de bu nedenle ayrıldığı öne sürülüyor. Kardeşlerin ‘Erbakan’ ismiyle birlik görüntüsü vereceği ve liderlik koltuğuna Fatih Erbakan’ı oturtmak için mücadele edeceği ileri sürülüyor. 
 
Asiltürk’ün yanında yer aldı 
 
Babasının vefatı sonrası iki kardeşiyle arası açılan ve malvarlığı konusunda davalık olan Zeynep Erbakan, bu süreçte SP’nin ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk ile yakınlaşmış ve bu ekibi desteklediği söylenmişti. Asiltürk’ün de aralarında bulunduğu grubun, Fatih Erbakan’ın genel başkanlık adaylığına sıcak bakmadığı bilinirken, partide bazı isimlerin de Asiltürk’ten rahatsızlık duyduğu konuşuluyor. 
 
Önümüzdeki süreçte “Ak saçlılar” ile Fatih Erbakan’cılar arasında liderlik mücadelesinin su yüzüne çıkacağına kesin gözüyle bakılırken, Zeynep Erbakan da şimdilik kardeşleriyle birlikte görüntü veriyor. 
 
Bu iddiaların gerçekleşmesinin zor bulunduğu ifade edilen Saadet Partisi’nde ise, “Erbakan kardeşlerinin barış anlaşmasının uzun sürmeyeceği” konuşuluyor. Öte yandan kardeşleri hakkında mal varlığı davası açan Zeynep Erbakan bu davaları henüz geri çekmedi.

Vatan Gazetesi