"Erbakan'a omuz atan paşalar vardı"

HAS Parti'li yöneticiler 28 Şubat dönemiyle ilgili sorumluların cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Erbakana omuz atan paşalar vardı
16 Ocak 2012 Pazartesi 13:17 tarihinde eklendi, 1.177 kez okundu.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve beraberindeki parti yöneticileri, 28 Şubat dönemiyle ilgili sorumluların cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Malkoç, suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa vermeden önce, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat döneminin mağdurlarını temsilen suç duyurusu dilekçesini Başsavcılığa vereceklerini söyledi.

 
Suç duyurusunda bulunanlar arasında, 28 Şubat döneminde Devlet Bakanlığı yapmış Teoman Rıza Güneri'nin, milletvekilliği yapmış Kazım Arslan, Cafer Güneş ve Mehmet Bekaroğlu'nun da yer aldığını belirten Malkoç, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tümgeneral Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
 
Türkiye'de milletin oylarıyla seçilen meşru hükümetlerin, ancak milletin oylarıyla iktidardan indirilebileceğini savunan Malkoç, şöyle konuştu: "O dönemi hatırladığımızda Genelkurmay karargahında, dönemin Başbakanı Erbakan'a omuz atan askerler vardı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanına ağır hakaretlerde bulunan, devlet geleneğine ve terbiyesine uymayan sözler söyleyen paşalar vardı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Yargıtaydaki, Danıştay'daki hakim ve savcıları, Genelkurmay karargahına çağırıp, talimatla oturtan, kaldıran, alkışlatan komutanlar vardı. Bu yanlışlıklar milletimizin vicdanında kanayan yaradır. Yine bu dönemde onbinlerce yavrumuz okulundan, eğitim hakkından edildi. Binlerce insanımız fişlendi. Türkiye'de bir daha bunların olmaması için biz bu dilekçeyi veriyoruz."
 
Malkoç, dilekçelerinde, şüphelilerin tutuklanması talebinde bulunduklarını söyledi.
 
Açıklamanın ardından Malkoç ve beraberindekiler, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.