Erbakan'ın üstünü çizdiler

Oğuzhan Asiltürk, "Erbakan Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de arzusunu yerine getireceğiz" dedi.

Erbakanın üstünü çizdiler
05 Mart 2011 Cumartesi 15:08 tarihinde eklendi, 1.158 kez okundu.

 

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra partinin başına Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın geleceği iddialarına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk noktayı koydu.
 
Fatih Erbakan'ın yeterli tecrübeye sahip olmadığını açıklayan Asiltürk, "Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz" dedi.
 
KONGRE YAPMAYACAĞIZ
 
Erbakan'ın kurmaylarından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Asiltürk, Saadet Partisi'nin yol haritasını Yeni Şafak'a açıkladı. Genel başkanlık seçimi için kongreye gitmeyeceklerini söyleyen Asiltürk, "45 gün içerisinde kongre yapılması gerekiyor. Fakat Yargıtay Başsavcısı 45 gün sonra yazı yazıyor. Siz cevap veriyorsunuz. 2-3 ay sonra seçim var. Bu seçim hazırlıkları içerisinde kongre yapmamız mümkün değil. Yargıtay Başsavcılığı da uygun gördü. Şimdi bir genel başkan seçeceğiz, seçime kadar o yürütecek. Seçimden sonra da kongreyi yapacağız" dedi.
 
FATİH TECRÜBESİZ
 
Asiltürk, genel başkanlık için Fatih Erbakan'ın isminin de gündemde olmadığını söyledi: "Fatih kardeşimizin ismi bizim aramızda geçmiyor, dışarıda geçiyor. Fatih Erbakan evladımız, çocuğumuz sayılır. Çok kıymetli bir genç. Güzel çalışmaları var. Birikim sahibi. Fakat yeterli tecrübeye sahip değil. Bunu Erbakan Hoca'ya söyledik. Arkadaşlarımız teklif etti. Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz."  (Yeni şafak)