Erdemli'de şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Boks Federasyonu (TBF) tarafından Mersin'in Erdemli İlçesi'nde düzenlenen Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi.

Erdemlide şampiyon Fenerbahçe
12 Ocak 2014 Pazar 21:05 tarihinde eklendi, 1.449 kez okundu.
Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Takımı, 3 altın, 2 Gümüş ve 3 bronz madalya alarak takım halinde şampiyon oldu.
 
7 Ocak'ta başlayan ve 52 ilden 370 sporcunun katılımıyla Erdemli Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen şampiyonada 49 kiloda Mert Karakılıç, 52 kiloda Ömer Koç, 56 kiloda Ahmet Mıcık, 60 kiloda Volkan Gökçek, 64 kiloda Adem Furkan Avcı, 69 kiloda Turgay Erdemir, 75 kiloda Mustafa Atmaca, 81 kiloda Mehmet Ufuk Tekneci, 91 kiloda Muhammet Baki Yalçın, artı 91 kiloda İbrahim Demirezen kendi sıkletlerinde birinci oldu.
 
'DERECEYE GİRENLER MİLLİ TAKIMA ALINACAK'
 
Müsabakaların ardından düzenlenen madalya töreninde bir konuşma yapan TBF Başkanı Eyüp Gözgeç, federasyon olarak Erdemli'de Avrupa şampiyonası düzenlemek için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Çünkü buradaki tesis birçok ilde yok. Bu tesis Avrupa ayarında ve seyircinin ilgisi de o derece büyük oldu. 6 gün süren müsabakaya katılan tüm sporcu ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Burada dereceye giren ilk üç sporcularımızı Boks Milli Takımı'na seçeceğiz" dedi.
 
'TÜRK BOKSU'NA KATKIMIZ DEVAM EDECEK'
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şube Başkanı Mert Öztemel ise, şampiyonaya 13 sporcu ile katıldıklarını ve 8 madalya ile şampiyon olduklarını belirterek, "Şampiyona güzel ve centilmen bir şekilde geçti. Erdemli halkı bizleri bağrına bastı ve çok sıcak ilgi gördük. Fenerbahçe Spor Kulübünün Türk Boksuna katkıları biliniyor. Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına 13 sporcu ile katıldık, 3'ü altın 2'isi Gümüş ve 3'ü bronz olmak üzere toplamda 8 madalya alarak takım halinde şampiyon olduk. Kulüp olarak Türk Boksuna katkıya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
BOKSÖRLERE 2'ŞER KİLO LİMON
 
Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, Fenerbahçe Boks Takımı'nın birincilik kupasını verdi. Şampiyonada birinci olan boksörlerin madalyalarını ise Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Tarakçı, Erdemli Ticaret Odası (ETSO) Başkanı Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç verdi.
 
Birinci olan boksörlere madalyaların dışında Orhan Sarı 1'er çeyrek altın verirken, Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Erdemli'nin Ziraat Odası Başkanı Ali Gürgenç ise şampiyonaya katılan tüm sporculara ve teknik heyete 2'şer kilogram limon hediye etti.

DHA