Erdoğan bir ayda 4 kilo verdi

Başbakan Erdoğan geçirdiği ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu ve bu süreçte 4 kilo kaybettiğini açıkladı.

Erdoğan bir ayda 4 kilo verdi
17 Aralık 2011 Cumartesi 13:47 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'le düzenlediği basın toplantısında sağlığıyla ilgili sorulan soruya yanıt verdi.
 
Erdoğan "Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Her geçen gün daha iyiye gidiyor, çalışmaları yoğunlaştıracağız. Ameliyatta emeği geçen tüm doktorlara teşekkür ediyorum" dedi.
 
Erdoğan ameliyattan sonra 4 kilo verdiğini açıkladı.
 
GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ 7 YIL
Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Konuyla ilgili Bülent Bey açıklama yaptı. Düşüncemiz Cumhurbaşkanımız'ın süresinin 7 yıl olması istikametindedir. Parlamentoda olması gereken bir süreç varsa, hemen anayasa komisyonunda yeni yılla birlikte gündeme gelir" diye konuştu.
 
FRANSA'YA SOYKIRIM UYARISI
Başbakan Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş KonseyiBaşkanı Mustafa Abdülcelil'le düzenlediği basın toplantısında Fransa'ya soykırım uyarısında bulundu.
 
 
Erdoğan, 22 Aralık'ta 'Ermeni soykırımı'nı inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye gönderdiği mektubu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde kardeş ülkelere zulüm ve işgalin olmadığını dile getirdi.
 
Fransa'nın Afrika'daki işgalleri ve bu sırada yaşanan katliamlara değinen Başbakan Cezayir'de Fransız askerlerinin öldürdüğü 45 bin kişiyi hatırlattı.
 
Ruanda'da yaşanan soykırımda Fransa'nın rolü olduğunu kaydeden Erdoğan, 800 bin insanın ölümündeki payının neden tartışılmadığını sordu.
 
"Hiçbir tarihçi bizim tarihimizde soykırım bulamaz" diyen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Batılı kaynaklar 8 Mayıs 1945'de öldürülen 100 Fransız askerini öne çıkarırken sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimse bahsetmiyor. Aynı şekilde 1994'de Ruanda'da 800 bin insanın katledilmesinden Fransa'nın rolü hiç tartışılmıyor. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar."
 
Fransız politikacıların oy için bu tür uğraşlara girmemeleri gerektiğini belirten Erdoğan, "Umuyorum ki, Fransa Ulusal Meclisi, tarihi çarpıtma, tarihi yalanları inkar edenleri cezalandırma yanlışından bir an önce döner. Türkiye olarak, bu kasıtlı, art niyetli, popülist, haksız ve hukuksuz girişimlere karşı, her türlü diplomatik yöntemle karşı duracağımızı burada bir kez daha vurgulamak isterim. Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22 Aralık'ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan teklifin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde tamiri zor hasarlar açacağını sayın Sarkozy'e çok açık ve net şekilde ifade ettim. Böyle bir girişim hiç kimseye yarar sağlamaz" diye konuştu.
 
SURİYE'YE YAPTIRIMLAR SÜRECEK
Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak şunları söyledi: "Suriye'deki uygulamayı diktatörlük olarak görüyoruz. Şu anda acımasızca Suriye'de insanlar öldürülüyor. Farklı inançlarda olan insanlar değil, Suriye'nin kendi öz evlatlarıdır. Suriye'de yönetimde güven bunalımı vardır. Mevcut yönetim Suriye'yi idare edemez hale geldi. Bu rejimi destekleyen buna ortaktır. Özel hukukumuz olduğunu kaç kez anlattık. Bu zulmederken devam eder mi, hayır. Arap Birliği de karşı tavır aldı. Suriye'ye yaptırımlarımız devam edecek."