Erdoğan bu kez o listede yok!

Amerikan Time Dergisi, okuyucularının oylamasına sunduğu ‘Yılın Kişisi’ listesinde Başbakan Erdoğan’a yer vermedi.

Erdoğan bu kez o listede yok!
29 Kasım 2012 Perşembe 10:42 tarihinde eklendi.

 

Buna karşılık listede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kuzey Kore’nin yeni lideri Kim Jong Un, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hatta Mars aracı “Curiosity” ve “Higgs Boson Parçacığı” gibi nesnelerin bulunduğu dikkat çekti.
 
Erdoğan 2010 yılındaki oylamayı üçüncü, geçen yılkini ise ilk sırada tamamlamıştı. Time dergisi “halk oylaması” yapmakla birlikte 21 Aralık’ta yayınladığı özel sayısından “halkın seçimini” değil kendi yazı işlerinin belirlediği ismi “Yılın Kişisi” ilan ediyor.
 
Geçen yıl Erdoğan’ın 122 binden fazla oyla birinci gelmesi Time editörlerini tatmin etmemiş, dünyadaki bütün “protestocular” birinci seçilmişti.
 
MURSİ ÖNDE GİDİYOR
Time’ın internet sitesinde başlayan oylamada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi önde gidiyor. Mursi, 220 binden fazla oy alarak en yakın rakibi Kuzey Kore Lideri Kim’e 50 bin oydan fazla fark atmış durumda.
Ancak Mursi, lehinde oy kullananlardan daha fazla bir rakamla, 239 bin oyla “asla o yılın kişisi olamaz” listesinde de birinci. Taliban saldırısından sağ kurtulan 13 yaşındaki Pakistanlı aktivist Malala Yusufzai ise üçüncü sıraya gelerek sürpriz yaptı