Erdoğan, Cameron ve Hollande ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün akşam saatlerinde birer telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan, Cameron ve Hollande ile görüştü
02 Mayıs 2013 Perşembe 23:06 tarihinde eklendi.

 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre Erdoğan, iki liderle yaptığı telefon görüşmelerinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye başta olmak üzere uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
 
İngiltere Başbakanı Cameron’un telefonla aradığı Erdoğan’ı, Salı günü Londra’da düzenlenecek olan Somali Konferansı’na davet ettiği, ancak Başbakan Erdoğan’ın ise söz konusu toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu göndereceğini belirttiği öğrenildi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yapılan telefon görüşmesinde ise enerji alanındaki işbirliği başta olmak üzere, ikili ilişkilere ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ivme kazandırılması konuları üzerinde durulduğu bilgisi edinildi. Erdoğan ve Hollande’ın ikili ilişkilerde kaydedilen mesafeden karşılıklı memnuniyetlerini ifade ettikleri görüşmede, Suriye ve Mali konularında fikir teatisinde bulundukları da belirtildi.

DHA