Erdoğan cami açtı, ''DAİŞ''dedi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından Küçükçekmece'de yaptırılan ve Gümüşdağ'ın anne ve babasının adı verilen Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan cami açtı, DAİŞdedi
01 Temmuz 2016 Cuma 16:38 tarihinde eklendi.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından Küçükçekmece'de yaptırılan ve Gümüşdağ'ın anne ve babasının adı verilen Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.
 
İSTANBUL'A YANLIŞLAR YAPTIK
 
Cuma namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta cami önünde toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. Osmangazi Köprüsünün açılışını yaptıklarını hatırlatan ve belediye başkanlığı döneminde İstanbul için yaptıklarından söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Ama İstanbul'a çok yanlışlar yaptık. Onu da söyleyeyim" dedi.
 
 
UCUBE İNŞAAT ELEŞTİRİSİ
 
"Ucube inşaatlar yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbulumuzun o güzelliğine bizler yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki, 'kentsel dönüşüm yapalım'. Diyorlar ki, 'yok'. Yahu yapmayın, etmeyin. Gelin bunu yapalım. Yahu diyor, 'benim burda 6 kat binam var'. 'benim 6 çocuğum var'. Yahu ben fazla çocuğun olmasın demiyorum. Ama bak öbür tarafta da bir kat olan var. Şuraları şöyle bir düzene sokalım. İmar planlamalarıyla bir kentsel dönüşüm yapalım. Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman, itfaiye aracı giremiyor. Böyle yanlışlar var. Allah göstermesin, bir deprem olsa, o depreme dayanıklı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki, depreme dayanıklı binalar olsun. Ama ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun, bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben Cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler. Ama gerçeği söyler. İstiyorum ki, canımız yanmadan bunları böyle yapalım. Bu adımları atalım. İstanbulumuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim" diye konuştu.
 
 
"1 ŞEHİT VERİYORUZ 10 TERÖRİST İNDİRİYORUZ"
 
Salı günü Ramazan Bayramının kutlanacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Ama hüzünlüyüz. Acılar içinde kutlayacağız. Şehitlerimiz var. Ama şunu da bilin ki, şehitlerimizin de kanını yerde bırakmıyoruz. Bir şehit veriyoruz ama 10 tane teröristi de indiriyoruz. Rabbim ne buyuruyor, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Peygamberlik makamından sonra en yüce makam, orasıdır. Ve bu mücadelemiz sürecek" dedi.
 
 
"BUNLARIN YERİ CEHENNEMDİR"
 
Sözü Atatürk Havalimanındaki terör saldırısına getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte son havalimanında olanı görüyorsunuz. Büyük ihtimalle DAİŞ olduğu ortada. Bunlar İslam adına böyle birşeyi yaptıklarını söylüyorlar. Bunların İslam'la falan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü dünyada bir kişiyi öldüren, tüm alemi öldürmüş gibidir. Bu insanlar günahsız. Çocuk, kadın, yaşlı. Bir yolculuk yapıyorlar. Hiçbirşeyden haberleri yok. Ve ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Buna hakkınız yok" şeklinde konuştu.
 
 
"HUZURLU GÜNLERİMİZ YAKINDIR"
 
Şehit annelerinin, şehit eşlerinin üzüntülerini bildiğini söyleyen Erdoğan, "Ama üzülmeyiniz. Mahsun olmayınız. Çünkü onların mükâfatı çok çok yüksek. Onun bedeli yok bu dünyada. Ve o bedel ebedi alemde bizim inancımıza göre var. Ama biz kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Huzurlu günlerimiz yakındır. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevmek gibi bir derdi de yok. Tam aksine onlar bunların düşmanı. Ve bugüne kadar o bölgede yaptıkları hiçbir şey de yok. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte, tek tek hesabı verecekler. Aynı şekilde belediyelerde de. Nerde olursa olsun. Kim ki bu vatana ihanet ediyorsa, kim ki benim vatandaşlarımın verdikleri vergileri farklı yerde kullanıyorsa, bunun hesabı verecek" diye konuştu.
 
 
FUTBOL DÜNYASI DA ORDAYDI
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve İstanbul Başakşehirspor'un futbolcularının da katıldığı açılış töreninde kurdele dualarla kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından bir süre vatandaşlarla selamlaştı. Ardında da Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'ne geçti.

DHA