Erdoğan gidemedi, Haniye geliyor

Hamas liderlerinden İsmail Haniye örgütün Gazze Şeridi'nin kontrolünü el almasından sonra ilk kez aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı Müslüman ülkeleri kapsayan turuna bugün başladı. Haniye, Başbakan Erdoğan'ı 'Arap Baharı' ziyareti sırasında Gazze'ye davet etmişti. Ancak Erdoğan Gazze'ye gitmeyi çok istemesine rağmen ertelemişti.

Erdoğan gidemedi, Haniye geliyor
25 Aralık 2011 Pazar 16:06 tarihinde eklendi.

Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, Hamas'ın bölge yönetimini ele geçirmesinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretine çıktı. 
    
Haniye'nin yardımcısı Muhammed Avvad, Gazze'deki yönetimin Başbakanı'nın, Mısır'a gitmek üzere Gazze'den ayrıldığını açıkladı. 
    
Avvad, Haniye'nin Mısır, Sudan, Katar, Bahreyn, Tunus ve Türkiye'yi kapsayan ilk yurt dışı gezisinde, yetkililerle Batı Şeria ve Gazze'deki olası kalkınma projeleri, Filistin'de El Fetih ve Hamas yönetimlerinin uzlaşmasına yönelik gelişmeler ve İsrail'in Kudüs'te yerleşim birimi inşası konularını ele alacağını belirterek, "Bu geziyle, Filistin-Arap ilişkilerinde yeni bir sayfa açmayı umuyoruz" dedi. 
    
Muhammed Avvad, İsmail Haniye'nin, iki hafta, diğer Müslüman ülkelerden davet alması halinde daha uzun süre yurt dışında kalmayı planladığını bildirdi. 
    
İsmail Haniye'nin Gazze'den ayrıldığı, Refah sınır kapısı yetkilisi Mahir Ebu Sabha tarafından da doğrulandı.