Erdoğan, Hamas lideri Meşal'le görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistinli gruplardan Hamas ve El Fetih'in 27 Şubat'ta Kahire'de gerçekleşmesi beklenen görüşmeleri öncesinde Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'le bir araya öğrenildi.

Erdoğan, Hamas lideri Meşalle görüştü
19 Şubat 2013 Salı 18:03 tarihinde eklendi.

 

Erdoğan'ın görüşmede Filistin'de Hamas ile El Fetih arasındaki uzlaşma görüşmeleri hakkında bilgi aldığı belirtildi. Erdoğan ayrıca görüşmede Hamas ile El-Fetih arasındaki bu görüşmelerin kesintiye uğratılmaksızın sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. 
 
Başbakanlık kaynaklarına göre dün gerçekleşen görüşmede Halid Meşal, Filistinli taraflar arasında uzlaşının sağlanmasına yönelik görüşmeler ve çalışmalar hakkında Erdoğan'ı bilgilendirdi. Başbakan Erdoğan da görüşmede Filistinli lidere uzlaşıyı hedefleyen sürecin kesintiye uğratılmaksızın sürdürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Erdoğan, uzlaşmanın barış sürecine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Görüşme, Filistin Maan Haber Ajansı tarafından da doğrulandı. Halid Meşal'in Türkiye ziyareti sırasında başka Türk yetkililerle de bir araya geleceği aktarıldı. Filistin kaynaklarına göre Meşal'e Türkiye ziyaretinde 4 Hamas yöneticisi de eşlik ediyor.
 
Öte yandan Hamas lideri Meşal'in, İsrail ile iki devletli çözümü kabul ettiği ve bu konudaki düşünceleri ABD Başkanı Barack Obama'ya aktarması için Ürdün Kralı II. Abdullah'a ilettiği belirtilmişti. 
 
Hamas ve El Fetih yetkililerinin, önümüzdeki ay Filistin'de gerçekleştirilmesi planlanan seçimler öncesinde örüşmek üzere 27 Şubat'ta da Kahire'de bir araya gelmesi bekleniyor.
 
Bunun yanında bir İsrail televizyonu, Hamas grubunun İsrail ile Mısır aracılığı üzerinden doğrudan görüşmeler yaptığını iddia etmişti. Bu iddia üzerine de El Fetih grubunun, iddia edilen görüşmeler konusunda Hamas'tan açıklama yapmasını istemişti. Meşal de bunun üzerine, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular için Mısır'ın İsrail ile iletişim halinde olduğunu açıklamıştı.

CİHAN