Erdoğan istedi; ÖYM'ler kalkıyor

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, 'Özel Yetkili Mahkeme'lerin kaldırılmasına ilişkin düzenleme 3. yargı paketinin içine alındı. Paket 1 Temmuz'dan önce Meclis'e gelecek.

Erdoğan istedi; ÖYMler kalkıyor
27 Haziran 2012 Çarşamba 08:45 tarihinde eklendi.

 

Daha önce yetkilerinin sınırlandırılması gündeme gelen ancak tartışmaların ardından bir süre için askıya alınan 'Özel Yetkili Mahkeme'lerle ilgili, Başbakan Erdoğan'dan talimat geldi.
 
Erdoğan, bu mahkemelerin kaldırılmasının 3. yargı paketinin içine konulması talimatını verirken, çalışma Başbakan Yardımcısı Bozdağ başkanlığındaki komisyonca hafta sonuna kadar tamamlanacak.
 
Sürpriz karar Bakanlar Kurulu'ndaki ve MYK'daki değerlendirmeler sonunda alınırken, paketin, TBMM 1 Temmuz'da tatile girmeden çıkarılması hedefleniyor.
 
Ak Parti’nin hukukçuları, mahkemelerin kaldırılmasından sonra devam eden davalarla ilgili boşluk doğmaması ve bundan sonra darbe, terör gibi ağır suçlara hangi mahkemenin bakacağı konusuna çözüm bulmak için formül arayışına girdi.
 
Gelinen son noktada, ÖYM’ler kaldırıldıktan sonra darbe ve terör gibi nitelikli suçlar için 'bölgesel yapı' oluşturulacağı ve mevcut bazı mahkemelere görev verileceği belirtiliyor.
 
Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, pakete muhalefetten de destek geldi.