Erdoğan, Katar'da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından Katar Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, Katarda resmi törenle karşılandı
15 Eylül 2014 Pazartesi 13:50 tarihinde eklendi.
Erdoğan, Katar Emiri Hamed Al Sani'nin davetlisi olarak Doha'ya yaptığı 2 günlük gezinin ikinci gününde temaslarını Emirlik Sarayı'nda sürdürecek. 
 
Karşılamanın hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Hamed Al Sani ikili görüşme yapılacak ve ardından öğle yemeği yenilecek. Daha sonra Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunması beklenen Erdoğan, Türk işadamlarının inşa ettiği Türk Çarşısı'nın temel atma törenine katılacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye Katar ilişkileri, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin yanı sıra bölgedeki istikrarsızlıktan doğan terör örgütleri ve IŞİD konusunun da ele alınması bekleniyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı görüşmelerin ardından akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATAR EMİRİ ŞEYH TEMİM BİN HAMED AL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ikili görüşme gerçekleştirdi.