"Erdoğan kulak vermeli"

Telegraph gazetesi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Taksim'de başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan protestolara kulak vermesi gerektiğini yazdı.

Erdoğan kulak vermeli
03 Haziran 2013 Pazartesi 08:53 tarihinde eklendi.
Gazete, Erdoğan bu protestolara karşılık vermezse AB'ye üye olmaya çalışan ve Suriye ile İran'a komşu olan bir ülkedeki sürekli kargaşanın herkesi etkileyeceğini savundu.
 
'The Telegraph'ın görüşü' olarak yorumlar sayfasında yer alan yazıda, Erdoğan'ın 3'üncü kez genel seçimlerde birinci parti olarak çıktığını, ülkeye sürekli bir ekonomik iyileşme getirdiğini buna karşın bu protestoların birden bire ortaya çıkmadığını yazdı. 
 
Yazıda şu ifadeler yer aldı: 'Başbakan Türklere 3'den fazla çocuk sahibi olun çağrısı yaptığında, içki içenlere 'alkolik' dediğinde ve ardından alkol satışını yasakladığında bir çoğu Başbakan'ın niyetini doğal olarak sorguluyordu. Bundan da ötesi Erdoğan'ın otoriter bir içgüdüsü var ve kolayca eleştiriye gelemiyor. Türkiye,en fazla gazeteciyi cezaevinde tutan ülkelerin en başında. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre Türkiye'de 49 gazeteci tutuklu'
 
Yazı şöyle devam etti: 'Başbakan ciddi ve duygusal bir adam, popüler desteği kaybetmeyen usta bir politikacı. Polisin protestoculara biber gazı ile karşılık verirken aşırı güç kullandığını kabul etti. Bu gösteriler, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrildiği Tahrir Meydanı'ndaki protestoların Türk versiyonu değil'. Buna karşın Erdoğan bu protestoları çok iyi dinlemeli ve yanıt vermelidir. AB'ye üyelik için çalışan, Suriye ve İran ile komşu olan bir ülkedeki sürekli kargaşa hepimize etkileyecektir'.

DHA