Erdoğan, Putin ve Trump'la görüştü

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü söyledi. Ünal, Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Erdoğan, Putin ve Trumpla görüştü
30 Haziran 2017 Cuma 17:17 tarihinde eklendi.
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Beyaz Saray’ın açıklamasına göre yarım saati aşan telefon görüşmesinde Katar krizinin çözümü ele alındı.
 
Görüşmenin ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada görüşmede Suriye konusunun ele alındığı belirtildi.
 
Erdoğan-Trump görüşmesinin, Amerika'nın IŞİD karşıtı koalisyon temsilcisi Brett McGurk'ün Türkiye'de temaslarda bulunduğu sırada gerçekleşti.
 
Görüşmede Suriye konusunun da gündemde olduğu öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan ile Trump Katar ekseninde yaşanan gerilimin bir an önce düşürülmesini konuştu 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald J. Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald J. Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Savunma sanayii ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunuldu. Görüşmede, gerilimin bir an önce düşürülmesinin, sorunların müzakerelerle halledilmesinin, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanımız, görüşme vesilesiyle, PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekti. İki lider, terörizmle mücadelede işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve terörün finansmanının önlenmesi hususlarında da mutabık kaldı." 
 
Putin-Erdoğan telefon görüşmesi hakkında Kremlin'den açıklama
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye konusunu ele aldılar.
 
Kremlin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Temmuz ayının başında Rusya, Türkiye ve İran'ın önderliğinde Astana'da düzenlenen Suriye müzakerelerinin sonuçları dikkate alınarak Suriye krizinin kilit konuları görüşülmeye devam edildi" denildi.
 
Açıklamada ayrıca, yakın zamanda yeniden temaslarda bulunulması konusunda anlaşıldığı aktarıldı.
 
İKİ LİDER GÖRÜŞMEDE, "SURİYE'DEKİ SON GELİŞMELER İLE ASTANA GÖRÜŞMELERİNE DEĞİNDİ" 
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rusya Federasyonu Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş Ramazan bayramını kutladığı görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Suriye meselesinin çözümüne yönelik işbirliğinin önemine dikkati çeken iki lider, Astana görüşmelerine değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Hamburg'da G-20 Zirvesi'nde yüzyüze bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldılar.