Erdoğan, Rupert Murdoch ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün News Corp’un sahibi medya devi Rupert Murdoch’u Ankara’da Başbakanlık’ta kabul etti.

Erdoğan, Rupert Murdoch ile görüştü
06 Mart 2012 Salı 17:07 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

Başbakanlık internet sitesinden de duyurulan görüşme medya kulislerini de hareketlendirdi. 

 
Rupert Murdoch’un ATV Sabah gurubunun satışıyla yakından ilgilendiği konuşuluyordu. 

MURDOCH'UN ELİNDEKİ İLGİNÇ KİTAP
 
Murdoch'ın, Başbakanlığa elinde İngiliz yazar Jack Philby ya da bilinen diğer ismiyle Şeyh Abdullah'a ait, 1933 yılın basılan "The Empty Quarter" isimli kitapla gelmesi dikkat çekti.
 
Arkeolog ve gezgin olan Philby, bu kitapta Arap Yarımadası'nın Rub'ul Hali (Boş Bölge) denilen en ıssız bölgesini keşif çalışmaları sırasında, rehberlerinin kendisine anlattığı bilgileri paylaşıyor.
 
Philby, keşif çalışmaları sırasında rehberlerinin kendisine, Gökten yağan taşlarla yok olan Ubar kenti'nden bahsettiklerini, kervanına ait bir çok devenin kaybı pahasına bu yere 1932'de ulaşmayı başardığını anlatır. Bu yönde ifadelerin Kuran'da de sık sık geçtiği biliniyor.
 
Batı kaynaklı haritalarda 'Wabar' diye isimlendirilen bu yere ulaşıldığında, manzara oldukça hâyal kırıklığına neden olur. İnsan eliyle yapılmış herhangi bir kalıntı yoktur. Kahverengimsi sarı renkli kumlar arasında yalnızca iki adet oldukça sığ çöküntü ve bunlar çevresinde bir dizi koyu renkli döküntü etrafa saçılmış durumdadır.
 
"Wabar", "saplanmış, batmış" anlamına geliyor.
 
Bu bölge dünyaya ilk kez Philby tarafından tanıtıldı. Bedevilerin "El Hadida" adını verdikleri, bölgenin ismi Arapça'da demir anlamına geliyor.