Erdoğan suçladı, Moskova hopladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya yönelik terör örgütlerine silah sağladıklarına ilişkin açıklamasına Moskova’dan yanıt geldi.

Erdoğan suçladı, Moskova hopladı
31 Mayıs 2016 Salı 10:16 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya yönelik terör örgütlerine silah sağladıklarına ilişkin açıklamasına Moskova’dan yanıt geldi.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, “Biri bir şey söylüyorsa, bununla ilgili kanıtlar sunmalı” dedi.
 
Hakkari’nin Çukurca bölgesinde TSK’ya ait bir helikopterin PKK’nın kullandığı bir Rus yapımı füzeyle düşürüldüğü iddiaları gündeme gelmişti.
 
Erdoğan, hafta sonu Diyarbakır dönüşü sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kullanılan silahın ne olduğu belli. Şu anda teröristlerin elinde Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeler var. Bölücü terör örgütü bunlarla teçhiz edilmiş durumda. Bunlar Suriye tarafından, Irak tarafından bölücü terör örgütüne aktarılıyor. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir şeyi göz ardı etmeden bunların üzerine üzerine gidiyor” demişti.
 
RIA Novosti’nin haberine göre, Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren Bogdanov, Moskova’nın Rusya’yı PKK’ya yardım etmekle suçlayan Türkiye’den kanıt beklediğini vurguladı. Bogdanov, “Biri bir şey söylüyorsa, bununla ilgili kanıtlar sunmalı” dedi.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye'nin Suriye'de kara operasyonu düzenlemek için bir gerekçesi olmadığını bildirdi.
 
Bogdanov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hangi gerekçeyle? Türkiye'nin Suriye'de kara operasyonu düzenlenmesi için bazı gerekçelerinin veya BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası kararının olması gerek. Bunun dışında yasal hükümetle anlaşılması gerekiyor. Onların hiçbir gerekçesi yok, bu devletin egemenliğine müdahale olur" ifadelerini kullandı.

DHA